Skoda Fabia: motormanagment lampje knippert auto lijkt op 3 poten te lopen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v

hallo iedereen,

sinds 2 dagen knippert het motormanagmentlampje constant, tevens is gelijk de motor raar gaan lopen, alsof die op 3 poten loopt. Ik dacht de bougies, deze dus vervangen(de oude roken naar benzine en licht nat. bougies waren wel goe zwart), ook bij draaiende motor gekeken of er verandering was, motor blijf raar lopen zonder verbetering op 3 bougies of 4. heb de auto nog niet laten uitlezen en de bobines zouden/hadden anders ook moeten reageren op het weghalen hiervan. de auto deed pas raar bij dit koude weer. Iemand een idee?
motorcode BBY

groet david

davidw

Geplaatst door davidw (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Knipperende lampje is een bevestiging dat de auto op zijn minst 1 cylinder mist.
Met knipperen probeert de motor-computer je vertellen dat de storing de katalysator aan het beschadigen is.
Zou er niet veel (lees helemaal niet) meer mee rijden.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

bobine defect

davidw (0), 13 jaar geleden

woensdag naar de garage en hopen dat het iets simpels is, idd de bobine, is dit eigenlijk makkeljk te testen? dat de bobine stuk is?

thanks alvast

dreuge (0) PRO, 13 jaar geleden

Je moet eerst weten in welke cilinder niet goed is. Kun je doen door 1 voor 1 de stekkers van de bobine of injector te halen en als de motor nog slechter begint te lopen dan is die het niet. Merk je geen verandering dan is de betreffende cilinder dus niet goed. Daar een nieuwe bobine inzetten. Of 2 bobines wisselen. En opnieuw stekkers eraf halen.

davidw (0), 13 jaar geleden

beetje laat, maar het probleem is opgelost gelukkig, er waren 2 bobines die de geest hadden gegeven, de 2e en 3e gelijk de 1e en 4e vervangen deze waren ook nie best meer, plus nieuwe bougies. de auto zoemt als nooit tevoren hij is weer blij. kosten totaal, 4 bobines 4 bougies uitlezen etc 302,- euri
bedankt voor de tips hier.

P. Kelder (0) PRO, 13 jaar geleden

david

Dank voor de feedback.

Moderator Problemcar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.