Skoda Fabia: Koude tocht in auto bij bocht

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 tsi 77kw

Komt te vervallen.

fvd81

Geplaatst door fvd81 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

tedkroon (0), 13 jaar geleden

Centrifugaal werking van de koude lucht! Immers deze is zwaarder dan warme.

fvd81 (0), 13 jaar geleden

.

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

dat heb ik inderdaad bij verschillende auto's ook zo gevoeld als je een bocht maakt dat je dan koude lucht voelt binnenkomen

tedkroon (0), 13 jaar geleden

De koude lucht van de ramen verplaatst zich als gevolg van de centrifugaal krachten bij het nemen van een bocht dwars ten opzichte van de auto. De koude is zwaarder dan de warme vandaar dat je deze waarneemt.

dreuge (0) PRO, 13 jaar geleden

Controleer maar even of het interieurfilter er wel goed in zit. Ik denk dat hier het probleem zit. Heb het al vaker meegemaakt.
Zit rechts bij de bijrijder onder het dashboard tegen het middenconsole aan.

fvd81 (0), 13 jaar geleden

.

Paulus8636 (0) PRO, 13 jaar geleden

Op het kader van het filter staat een pijl die de stroomrichting van de lucht aangeeft. De lucht stroomt vanaf de ventilator rechts (achter dashboardkastje) naar het kachelhuis in de middenconsole.

Gr.
Paul

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik heb dit al wel eens meegemaakt met een lesauto (Golf plus),maar de eigenaar had het pas na een tijdje rijden als het interieur op temperatuur was met een climatic kachel (draaiknoppen).
Hebben toen niet echt een oplossing gevonden maar we hebben het ook niet echt gevoeld,een heel klein beetje,bijna niet waarneembaar.
Je weet zeker dat je geen slecht rubber hebt ergens of windgeruis? Want dan komt het daardoor naar binnen.
Wat Ted zegt zou kunnen. Je zou opzich eens kunnen proberen om de wagen van binnen eerst goed op te warmen en de roosters op de zijruiten te richten zodat de kou van de ramen verdwijnt en dan gaan rijden. Als het de kou van de ramen is dan zou het minder moeten zijn op dat moment.

Dat je nog lucht voelt met kachel uit is normaal,dat is rijwind wat naar binnen wordt gedrukt,als je op de knop binnencirculatie drukt dan is het weg.

tedkroon (0), 13 jaar geleden

Het frappante is dat ik deze koude luchtstroom alleen waarneem als ik een korte bocht zeer snel neem. Bij gewoon rustig rijden valt dit fenomeen niet op. Immers lucht heeft ook massa 1kg/ m³.

fvd81 (0), 13 jaar geleden

.

fvd81 (0), 13 jaar geleden

.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.