Skoda Fabia: Banden

Bouwjaar: 2005

Ben sinds 3 weken in het bezit van een nieuwe Skoda Fabia Combi Elegance automaat. De wagen op zich bevalt prima, daar is niets op aan te merken, maar de banden maken veel lawaai, vooral op klinkerwegen; echt een irritante dreun waar je pijn in je oren van krijgt.Er zitten Continentals onder, 185 65 14.Ze staan op de juiste spanning.
Mijn vraag is of iemand daar ervaring mee heeft, eventueel dezelfde klachten en of er een band is welke deze nadelen niet heeft. Kan iemand hier iets over aanbevelen

tonzwart

Geplaatst door tonzwart (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Petje57 (0) PRO, 18 jaar geleden

Conti's zijn vrij harde banden, maar maken wel veel kilometers. Niet dat Michelin altijd zaligmakend is, maar ik denk dat het met deze band over of nagenoeg over is omdat deze niet zo hard cq. stug zijn. Succes.

tedkroon (0), 18 jaar geleden

Mijn Fabia Combi met Dunlop 195x 50 waren bij bepaalde toplagen van wegen erg lawaaierig! Weliswaar was de wegligging formidabel en de slijtage met name aan de binnenzijde excessief. Na 30.000 km waren de voorbanden geheel aan de binnezijde versleten. Mijn ervaring met Continentaal zij heel slecht. Doodat de hoge rubberhardheid produceerde zij ontzet veel geronk, met name de achterbanden en de wegligging/grip was bijzonder slecht. Uiteindelijk vervangen (alhoewel nog 50%) toendertijd voor Michelin. Voor mij huidige Skoda heb ik nu Vredestein Sporttrac 2 gemonteerd. Qua wegligging, prijs, geluid en slijtage is dit tot nu toe een goed compromi.
Succes, Ted Kroon.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.