Skoda Fabia: Fabia of polo SDI versnellingsbak

Bouwjaar: 2002

Hoi,

Ik overweeg een polo of fabia SDI uit 2002 te kopen.
Bij een proefrit functioneerde alles fijn, behalve dat de versnelling bij het inleggen in 2 enkele keren niet direct pakte. Alsof hij niet ver genoeg ging. Ligt geluid van tandwiel maar geen heftig gekraak. Bij de andere rijder gebeurde het niet. Ik trapte voor mijn gevoel de koppeling ver genoeg in.

Duidt dit al op heftige versnellingsbakproblemen of is het iets kleins of niets.
Ik zou me nl. voor mijn kop slaan als ik binnen de kortste keren voor hoge kosten zou staan.

PS de auto had cica 135.000 gereden en volgens boekje onderhouden.

Tweede wat ik merkte was dat de cruise control niet afging bij het intrappen van de rem (wel bij koppeling).
Bij mijn octavia heb ik ooit iets laten vervangen van een remschakelaar maar dat gaf een ander probleem (hij weigerde gewoon in geheel).

Wie kan me wat vertellen over de versnellingsbak. Zouden de problemen van eind jaren 90 en begin 2000 vanaf bouwjaar 2002 opgelost zijn?

Zijn de bakken van de polo / fabia / ibiza gelijk?

Alvast grote dank.
Jeroen.

jeroen5312

Geplaatst door jeroen5312 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

svend (0), 18 jaar geleden

Dat is normaal. Ten opzichte van japanners of andere auto's moet je bij de polo wat heftiger/concreter schakelen. Als je licht schakelt (met je pink zoals bij een jap) dan blijft de pook wel in de positie staan, maar schiet weer los als je de koppeling loslaat.

Ik zeg niet dat de Polo slecht schakelt, maar dat het even wennen is. Zelf heb ik ook een Corolla, maar als ik daarin een tijdje gereden heb en ik stap daarna weer in de Polo, dan heb ik hier ook wel eens last van in de achteruit en in de twee.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.