Skoda Fabia: koelvloeistoflekkage

Bouwjaar: 2000

Heb een Skoda Fabia 1.4 50KW uit mei 2000. Al bij 13.500 km is de koppakking vernieuwd i.v.m. koelvloeistoflekkage. Tevens is tot 2 maal toe de temperatuursensor vervangen. In mei 2005 grote beurt laten geven en sindsdien weer koelvloeistoflekkage (zie geen druppels onder de auto of wat dan ook, maar om de week gaat het lampje op het dashboard branden en klinkt er een geluidssignaal). Garage wil nu opnieuw de koppakking vervangen bij km.stand 68.000. Ditmaal zou ik echter voor de kosten moeten opdraaien van 520 Euro, aangezien de 1e vervanging onder coulance gedaan zou zijn.
De autoadvieslijn van de ANWB zegt dat een koppakking zelfs bij 68.000 km nog niet defect mag zijn.
In het expansievat is duidelijk drap zichtbaar; heb bij de grote beurt aangegeven dat het expansievat drap bevat en dat de garage ernaar zou moeten kijken. Zo te zien hebben ze dat letterlijk opgevat, want het vat is niet schoongemaakt of gespoeld.
Is het redelijk dat ik nu voor de kosten van het vervangen van de koppakking moet opdraaien?

pjongsma

Geplaatst door pjongsma (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

bobush (0) PRO, 18 jaar geleden

controleer even of de koelvloeistof ook werkelijk zakt, anders is de sensor in het expansievat kapot, deze kan namelijk niet tegen de olie in de koelvloeistof. In dit geval expantievat vervangen want zuiver maken helpt niet.

bobush (0) PRO, 18 jaar geleden

ook even contact van ventilator in radiator controleren, durven ook al eens lekken.

pjongsma (0), 18 jaar geleden

Aangezien de problemen met de koelvloeistoflekkage bleven voortduren, heeft men als oplossing een pil in de koelvloeistof laten oplossen die mogelijke lekjes gedicht heeft. Sindsdien ook geen meldingen meer van de sensor gekregen.

Dolores2341 (0), 18 jaar geleden

Hetzelfde probleem gehad, het lampje ging steeds branden, zonder lekkage. Ik had ook drab gezien.
De garage heeft het expansievat vervangen à ¤18,- en met nieuwe schone koelvloeistof geen problemen meer gehad. Koppakking is niet vernieuwd (nu 90.000 km)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.