Skoda Fabia: Centrale Deurvergrendeling LV onregelmatig

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: AQW

Hallo experts,

Sinds kort heb ik het volgende probleem:

Als ik de auto open net de AB gaat ie gewoon open, alleen na 10-15 seconden sluit ie ook vanzelf weer.
Als je wegrijdt gaan de deuren spontaan op slot behalve de deur LV.
Als het licht aanstaat en het contact is uit, sleutel eruit gaat de zoemer niet af.
Tevens laat dan de achterklep zich niet meer openen, reageert niet meer op de schakelaar in de klep. Alleen met de hand openen via de bediening bij de bestuurdersstoel gaat dan wel. Of binnen de 10 seconden dan doet de schakelaar in de achterklep het wel!
Bij de dealer geweest, uitgelezen en geen storingen in het geheugen......

Het lijkt er sterk op dat het probleem in de slot bediening / bedrading van de deur LV zit, waar zou ik specifiek op kunnen zoeken?

Alvast hartelijk dank voor jullie adviezen!

groet Marc

marc.barens

Geplaatst door marc.barens (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

blijegeit (0) PRO, 15 jaar geleden

zichzelf afsluiten is normaal bij deze wagens bij wegrijden. dit kan met de vas worden uitgeschakeld/ ingeschakeld.
Maar of LV daarbij appart in te leren is weet ik niet. het zou best kunnen dat je regelunit van je portier lv defect is.

wat de verlichting betreft.. zit er een comming-home functie op? zo ja... dan doet deze idd geen zoemertje geven.

achterklepslot zou goed kunnen dat hier een verbogen deeltje zit, of een defecte microswitch... (geeft idd geen foutcodes)

en wat betreft het zelf zoeken.... ik denk dat dit toch meer een klusje is voor de dealer...


mvg

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Dat alle deuren op slot gaan behalve de best.deur is als het goed is allemaal in te stellen met de testkast.
Waarschijnlijk krijg je de achterklep niet open van buiten omdat dan de andere deuren nog gesloten zijn?
Gaat de lichtzoemer af als je de best.deur open doet als alle deuren ook van slot zijn?

marc.barens (0), 15 jaar geleden

Hallo Blijegeit en Ricky,

dank voor jullie antwoorden.

@Blijegeit:
Er is niets ingesteld met de VAS in- of uitgeschakeld. Van het ene op het andere moment doet de deur raar.
Er zit geen comming home functie op, voorheen was het zo dat als je het licht aan had en het contact af en deur open dan ging de zoemer af. Nu geen zoemer geluid meer, je kan de deur openen en de verlichting gewoon vergeten.
Achterklepslot reageert meestal OK maar soms heeft ie er geen zin in, als er iets verbogen is of een rotte micro switch dan zou het slot het gewoon niet neer functioneren lijkt mij.

@ Ricky:
Er is niets ingesteld met de VAS in- of uitgeschakeld laat staan iets ingesteld.
Het zou goed kunen zijn dat het regelapparaat 'denkt'dat de deuren nog gesloten zijn en daardoor de achterklep niet vrijgeeft. Dat zou betekenen dat het signaal "open"niet aankomt maar de deur LV wel fysiek open kan/is. Het lijkt mij dat het dan terug te leiden is naar de slot unit in de deur LV of zie ik het mis?
Normaal gaat de lichtzoemer af als de deuren van het slot zijn en het licht nog aan staat. Sindes de deur raar doet gaat ie niet meer af! Tevens reageert de binnenverlichting niet als je de deur met de AB ontgrendeld: normaal gaat de binnenverlichting aan, vanavond moest ik in het donker instappen. schakelaar van de binnenverlichting stond wel op aan en zou dus moeten branden.

Wat zou ik kunnen verwisselen / controleren in de deur LV? slot unit oid??

Graag jullie mening / advies

Mvg

Marc

alexander242 (0) PRO, 15 jaar geleden

LV deurcontact is zo te lezen defect. Gebeurt wel vaker in de VW groep. Kan vet zijn waardoor de microschakelaar (kan je niet bijkomen van buitenaf) niet goed kan functioneren. Je binnenverlichting gaat niet aan, je lichtzoemer doet het niet en je achterklep gaat niet open als je net even gereden hebt. De boordnetcomputer heeft namelijk een deur open stand nodig( maak niet uit welke deur) om de achterklep weer werking te zetten. Dit is als beveiligging gedaan zodat je spullen niet gejat worden. Beterft je AB dat je verlichting unit niet aan gaat is wel iets wat ik niet zo kan verklaren. Werkt ie wel op continu stand?

marc.barens (0), 15 jaar geleden

[quote=alexander242]LV deurcontact is zo te lezen defect. Gebeurt wel vaker in de VW groep. Kan vet zijn waardoor de microschakelaar (kan je niet bijkomen van buitenaf) niet goed kan functioneren. Je binnenverlichting gaat niet aan, je lichtzoemer doet het niet en je achterklep gaat niet open als je net even gereden hebt. De boordnetcomputer heeft namelijk een deur open stand nodig( maak niet uit welke deur) om de achterklep weer werking te zetten. Dit is als beveiligging gedaan zodat je spullen niet gejat worden. Beterft je AB dat je verlichting unit niet aan gaat is wel iets wat ik niet zo kan verklaren. Werkt ie wel op continu stand?[/quote]
Hoi Alexander,
Dank voor je tips!

Hoe kan ik het deurcontact herstellen? Kan ik door de bekleding en binnenpaneel te demonteren bij de unit met microschakelaar komen? Of moet ik een unit vervangen? Zo ja welke? Het deurslot?

Mijn verlichting werkt wel op de continue stand, maar als de boordcomputer de deur niet open ziet vanwege een ontbrekend signaal is er ook geen voorwaarde om het licht aan te schakelen lijkt mij. Of zie ik het verkeerd?
Ik heb stille hoop dat als ik het deurcontact weer in orde kan krijgen ik weer storingsvrij ben! en de binnenverlichting weer werkt als verwacht.

Alvast hartelijk dank!
Mvg

Marc Barens

alexander242 (0) PRO, 15 jaar geleden

Wij vervangen deurslot compleet, moet toch garant staan voor je werk als garage/dealer zijnde. Welke je moet hebben mag je de dealer uitzoeken. Volgens mij is er maar één te krijgen. Bekleding moet eraf en de deurplaat moet verwijderd worden. Je moet wel een beetje handig zijn en weten wat je los moet halen anders zal ik er niet aan beginnen. Zag vandaag nog een seat leon waar men zelf bezig was geweest. Wat een zooitje hadden die ervan gemaakt.

Normaal gesproken moet je binnenlicht ook aan gaan als je de afstandbediening bedient op OPEN. Dit heeft niets te maken met je deurslot. Op zich dus een ander probleem. Ken het probleem niet maar lijkt op een CV unit die niet ze werk doet of een draadonderbreking. Dat wordt meten om er achter te komen.

Kennis, gegevens en juiste tools is tegenwoordig erg belangrijk geworden om tot een juiste reparatie/ conclusie te komen. Weet dus waar je aan begint als je dit zelf gaat doen. Ik heb al vaker werk van een ander af zitten maken, omdat men er toch niet kwam. Ik zal zeggen laat iemand er even naar kijken en eventueel vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.