Skoda Fabia: toerental zakt soms naar 2000 toeren en blijft daarna hangen.

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 liter

het toerental van mijn fabia gaat soms niet boven de 2000 toeren. heb dit probleem al enkele keren gehad. dit kan zowel gebeuren tijdens het rijden of bij het starten. als ik aan het rijden ben en terugschakel en daarna gas geef geraak ik niet meer boven de 2000 toeren. wagen gaat zogezegd in een soort veilige modus.wagen heeft 45000km op teller staan. bougies zijn al vervangen alsook distributieriem. als men de wagen aan de computer hangt geeft deze geen foutmelding. heeft eens een probleem gehad met de derde cilinder waarna de bobijn vervangen is. de garagist is ook ten einde raad. misschien kan iemand mij helpen. type wagen is een fabia combi HTP 200 years. bouwjaar 2005.1.2 liter 47 Kw. alvast bedankt! ps: als ik de wagen stil leg en daarna terug start is het probleem opgelost.(een soort reset).

sporady

Geplaatst door sporady (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Zet er eens een nieuwe remlichtschakelaar is,en dan even aankijken.(trap maar eens tijdens gasgeven HEEL LICHTJES op de rem,maar wel zover dat remlicht gaat branden,dan zul je zien dat je ook geen gas meer kan geven),kan zijn dat schakelaar soms hapert,heb ik al vaker gehad.
Ook zou een software update kunnen helpen.

auto-peter (0) PRO, 15 jaar geleden

Een 1.2 met distributieriem?Zou ik betwijfelen.Laat maar eens de compressie testen.Zijn problemen met klepzittingen bij deze motoren(zelfde motor zit ook in de Fox en Polo)Navragen bij off.dealer.In meeste gevallen moet er een nieuwe cil.kop op.(In de meeste gevallen komt Skoda tussen in de kosten)Suc 6 Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.