Skoda Fabia: Elektrische raam rv

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 MPI

Weet iemand hoe het kan dat het motortje van de raam rv van mijn Fabia alleen maar naar 1 kant draait??
Het kabel mechanisme die de raam draagt was stuk. Hierop heb ik de gehele metalen frame vervangen en oude motor overgezet.

De raam wil nu wel dicht, maar zodra ik de bediening indruk (dus voor open) dan gebeurd er helemaal niets (geen tik).

Om uit te sluiten dat het probleem aan de bekabeling ligt welke de raam 'draagt' heb de motor eens losgehaald van de metalen frame, met de elektra stekkers (3x) er nog aan. Als ik het nu bedien dan draait het netjes als ik de bediening omhoog trek. Andersom geeft ie weer geen kik.

Ik dacht dat dit misschien aan de bediening lag, maar ook via de bediening van de bestuurders portier krijg ik hetzelfde effect, naar boven draait het motortje netjes, maar naar beneden gebeurd er niets.

Weet iemand of de bediening voor beneden en boven via een zekering ofzo loopt?
Weet iemand hoe ik eenvoudig kan vaststellen of het aan de motor ligt of niet? Kan de motor nog naar 1 kant werken en 'deels' defect zijn??

Ik heb hier ook nog een motortje liggen welke maar twee elektra stekker aansluitingen heeft ipv 3. Is deze nog op een bepaalde manier als vervanger te gebruiken? Motortje + tandjes passen verder prima op het metalen frame en het ziet er buiten de 2 x elektra aansluitingen identiek uit.

skado

Geplaatst door skado (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

tedkroon (0), 15 jaar geleden

Meet is of er spanning op komt als je hem naar beneden stuurt!

alexander242 (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=tedkroon]Meet is of er spanning op komt als je hem naar beneden stuurt![/quote]
Zo werkt dat niet. Is namelijk gelijk een computer unit. Probeer eens met je linkerslot je ramen te bedienen. Als je de slot in open stand houdt dan gaan alle ramen open. Hetzelfde geldt voor dicht. Kan makkelijk dat je schakelaars defect zijn. Met een testkast kan je zien of input juist zijn.

skado (0), 15 jaar geleden

[quote=alexander242][quote=tedkroon]Meet is of er spanning op komt als je hem naar beneden stuurt![/quote]
Zo werkt dat niet. Is namelijk gelijk een computer unit. Probeer eens met je linkerslot je ramen te bedienen. Als je de slot in open stand houdt dan gaan alle ramen open. Hetzelfde geldt voor dicht. Kan makkelijk dat je schakelaars defect zijn. Met een testkast kan je zien of input juist zijn.[/quote]
Linkerslot in open stand houden geprobeerd. Alleen de raam lv (achter ramen zijn niet elektrisch) gaat open en dicht.
De raam rv reageert nog steeds niet.

Kan ik de motor van de raam lv verwisselen met de motor van de raam rv? Zo zou ik eenvoudig kunnen testen of het aan de motor ligt.

alexander242 (0) PRO, 15 jaar geleden

Nee dat kan niet. Je kan proberen de motor even zonder spanning te zetten en daarna weer testen. Anders lijkt het er toch op dat motor defect is. Heb tot nu toe alleen een LV raammotor gehad die defect was. Andere optie is om toch een dealer er even na laten kijken. Motoren zijn volgens mij niet echt goedkoop. Dus je kan beter zeker weten.

tedkroon (0), 15 jaar geleden

Het zijn toch gelijkstroommotoren, dus als ze rechtsom lopen dan gaan ze door ompolen ook linksom. Of is dat te eenvoudig gedacht! Hieruit kan je opmaken dat de motor als hij één kant oploopt, goed is.

alexander242 (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=tedkroon]Het zijn toch gelijkstroommotoren, dus als ze rechtsom lopen dan gaan ze door ompolen ook linksom. Of is dat te eenvoudig gedacht! Hieruit kan je opmaken dat de motor als hij één kant oploopt, goed is.[/quote]
Aan de raammotor zit een elektronica unit aan vast. Die stuurt de motor uiteindelijk aan. Als intern die unit de data niet goed verwerkt zal ie ook niet de motor aansturen. Het is ook één geheel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.