Skoda Fabia: defecte koppakking

Bouwjaar: 2001

een vriend van mij heeft de kopping stuk. mag dat al na 3,5 jaar? en hoe krijg je dit stuk? de repa gaat 500 euries kosten, hier gaat 50% coulance af. das een nette regeling dacht ik!

snotneus

Geplaatst door snotneus (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

gert nijhuis (0) PRO, 19 jaar geleden

als het een skoda motor betrefd gebeurt dat veel vaker, als het een vw motor is bijna nooit.

snotneus (0), 19 jaar geleden

het gaat over een skoda motor!

mrmulba (0), 19 jaar geleden

Van de serie Skoda 1.4 Mpi 50 kW motoren rond jaar 2000 - 2001 is bekend, dat de pantsering van het oliekanaal in de koppakking slecht was. Daardoor kon, vooral tijdens het opwarmen van de motor, er een olielekkage ontstaan richting koelsysteem. Dit is eenvoudig te herkennen aan de drab in het koelsysteem.

Let op: dit was destijds een service actie, bedoeld voor alle auto's die naar de dealer kwamen. Natuurlijk is een coulance van 50% netjes na 3,5 jaar. Echter valt te betwijfelen of we hier met een normale coulance te maken hebben: de auto HAD reeds een andere koppakking moeten krijgen, iets dat de dealer wellicht heeft verzuimd toen de auto nog in de garantieperiode zat.

500 euro is zowiezo redelijk veel poen: de koppakking is spotgoedkoop en het meeste tijd kost over het afgemeen het uitspoelen van het koelsysteem. De cilinderkop is hopelijk niet oververhit geweest en dus nog recht.

Indertijd verving ik dergelijke koppakkingen in een uur / anderhalf uur. Dan lijkt mij een totaal prijs van 500 eu erg veel en ruikt het ernaar, dat met zogenaamd 50% coulance, alsnog dus het volle pond betaald wordt... een sigaar uit eigen doos????

Vraag desnoods een tweede dealer voor een prijsopgave.

Succes

snotneus (0), 19 jaar geleden

ik heb zo mijn twijfels over de dealer, welke alweer bevestigd worden...

mrmulba (0), 19 jaar geleden

By the way: op de volkswagen motoren met de metalen koppakkingen zit een levenslange / miljoen km coulance.

maikel6834 (0) PRO, 18 jaar geleden

Welke motoren zijn met deze metalen koppakking uitgerust mrmulba?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.