Skoda Fabia: inbouw radio

Bouwjaar: 2005

is er voor de fabia een schema om de radio/cd (pioneer)in te bouwen
ik heb contact gehad met een skoda-dealer en kreeg een verwarrend verhaal en het zou anderhalf uur duren om de bedrading aan te passen
wie weet de juiste oplossing B.V.D

Geplaatst door

lwb6740 (0)
badge

al 21 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

hallo zijn er echt geen skoda monteurs die een antwoord hebben op mijn vraag over het aansluitschema vande radio?

lwb6740 0
badge

19 jaar

hoi,


als het goed is..? is de radio voorzien van isso, dus de montage is een klik-klak-klaar systeem!!


paul,

P. Kelder 0
badge

19 jaar

lijkt em ook ja, misschien dat je de constant + en de geschakelde + nog even moet omwisselen om de radio zijn geheugen te laten onthouden. verd zal alles practisch hetzelfde zijn op de isonorm stekker

blijegeit 0
badge

19 jaar

jajaja.... lache hoor... moet je vooral doen! Levien heeft terecht een twijfel. Niet alleen de constant plus, geschakelde plus en massa zijn belangrijk.
Naast die draadjes zitten er nog meer draden in de ISO connector. ISO is alleen de vorm, niet de functie van iedere positie. Zeker standaard afetr market radio's kunne prblemen leveren, als bij voor een geschakelde plus vanuit de radio (voor elektrische antenne bijvoorbeeld) kneiterhard het CAN BUS systeem wordt in gejaagd. Of het snelheidssignaal in de war schopt.
Daarom: massa is bruin, 1 constante plus is rood met witte streep, en de geschakelde plus is de rode met gele streep (dunner). Als je zekerheid voor alles wilt, isoleer je alle andere draden die er in de ISO stekker zitten.

Succes!

.... ooit op training geweest bij Skoda fabrieken voor de Fabia...

mrmulba 0

19 jaar

mrmulba bedankt voor je antwoord ik ga het op deze manier aansluiten en laat nog even weten of het gelukt is.
volgens de verwarde informatie van skoda zou er geheel nieuwe bedrading getrokken moeten worden.
groetjes Leviën

lwb6740 0
badge

19 jaar

mrmulba... beetje vreemde opening van je post... je doet net alsof Dhr P. kelder en ikzelf levien voor gek proberen te zetten, terwijl wij enkel proberen te helpen. (en neem aan dat je dat zelf ook wel had begrepen als je naar het aantal posts had gekeken.)

mvg

blijegeit 0
badge

19 jaar

Lieve blijgeit, zeker niet mn bedoeling, alleen we zitten hier in het profi gedeelte, en dan verwacht je toch iets meer dan een klik klak klaar antwoord... die hulp kan iemand duur komen te staan hoor! Zal ik nog een voorbeeld geven: een Peugeot 206 heeft ook een iso voorbereiding, heel mooi. Ooit had ik daar een eigenwijze leaserijder die een auto zonder radio wilde, want die zou hij er zelf wel in freubelen. Nou dat heeft hij geweten.... 16 foutcodes in motormanagement en BSI (centrale regeleenheid voor stroomverbruikers).. de centrale deurvergrendeling ging zelfs op en neer boven 130 km/uur !!!!! Omdat ie even de iso stekker in de radio had gedrukt zonder na te gaan of het de juiste pinbezetting was.

Dus..... zoals jij schrijft dat iets "praktisch hetzelfde" kan zijn, kan je zuur komen te staan! Uiteindelijk hebben we deze zuinige leaserijder met een half uur werkplaatsloon moeten opschepen die hij niet vergoed kreeg van de leasemaatschappij.....

succes!

mrmulba 0

19 jaar

vandaag radio/cd aan gesloten de aansluitingen zitten op de juiste plaats volgens iso norm de kleuren zijn
massa:bruin constant plus: blauw met witte streep geschakelde plus: dunne blauwe met gele streep.
radio/cd werkt correct
iedereen bedankt voor de informatie
groeten Leviën

lwb6740 0
badge

19 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.