Skoda Octavia: Draagarmrubber vervangen op Octavia 2

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: BKD

Ik wil binnenkort van de voorwielen de achterste draagarmrubbers vervangen. Weet iemand of het mogelijk is om de aluminium console (waar de rubbers in zitten) te demonteren zonder de draagarm compleet los te maken?

Verder denk ik erover om alleen de nieuwe rubbers te kopen en deze zelf in de aluminium console te persen (en dus niet een aftermarket console inclusief voorgemonteerd rubber te kopen). Is dit een beetje te doen met een flinke bankschroef? Of heb je hier perse een pers voor nodig?

OscarK

Geplaatst door OscarK (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (340) PRO, 9 jaar geleden

Rubbers invetten met een siliconenvet en je drukt ze er zo in....met de bankschroef

OscarK (0), 9 jaar geleden

Mooi zo, daar hoopte ik al op. En het demonteren van de alu console, moet daar de hele draagarm voor losgehaald worden? Of kun je simpelweg de drie bouten ervan losmaken en de console met rubber en al van de arm af schuiven?

OscarK (0), 9 jaar geleden

Voor degenen die dit probleem ooit zelf willen oplossen: het eruit drukken van de oude rubber uit het aluminium blok is inderdaad goed toe doen met een bankschroef. Zorg wel voor voldoende druk op de rand van de rubber. Bij het er weer in drukken van de nieuwe rubber met de bankschroef goed opletten op de uitlijning (rubber moet voor Octavia tussen de 0 en 3 graden gedraaid zitten). Voor het monteren even nieuwe bouten halen bij de dealer (originele bouten hebben een sterkte van 10.9) en deze met Loctite vastzetten.

Volgens de originele instructie in Elsawin moet het aluminium blok met rubber op de (gedemonteerde) draagarm worden gezet met een pers. Echter, zonder de draagarm te demonteren is het alu blok met rubber er ook op te schuiven (eventueel met een beetje aanmoediging van een hamer).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.