Skoda Octavia: electrische ramen / comfortsysteem / slot

Bouwjaar: 2003, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Goedemiddag,

Van mijn octavia werken de ramen niet helemaal naar behoren. De voorste ramen gaan niet na de knop helemaal omhoog/omlaaggedrukt te hebben vanzelf omhoog/omlaag. Ook werkt het blokkeren van de achterste ramen via de vergrendelknop niet.

Er is in de auto geprobeerd in te breken. Heeft het met het slotmechanisme te maken? Is e.e.a. zelf te reviseren/vervangen?

Groet,
Marco

J.M.Weststrate

Geplaatst door J.M.Weststrate (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

jan T (25) PRO, 16 jaar geleden

marco als het na e inbraak gekomen is laat dan eerst je comfor systeem uitlezen en kijk of er in staat of er een defect aan een slot is.

groetjes jan.

J.M.Weststrate (0), 16 jaar geleden

Dag Jan,

bedankt voor je antwoord. De inbraakpoging is niet geweest in de tijd dat ik eigenaar was. Ik denk dat het originele slot nog gewoon wordt gebruikt.

Zelf heb ik een foutcodelezer. (canbus en niet-canbusysteem) Is het ook mogelijk daarmee de comfortsysteemcodes uit te lezen? Ik gebruik hem eigenlijk gewoonlijk om de basisstand van de gasklep in te leren, en de algemene foutcodes te bekijken. Gewone foutcodes staan er niet in.

Weet jij misschien welk meetblok ik moet bekijken voor het comfortsysteem?

Momenteel gaat het raam aan de bestuurderskant soms als je hem wilt openen een stukje open en dan weer dicht. (de knop werkt dan eigenlijk andersom)

jan T (25) PRO, 16 jaar geleden

nee marco ik weet alleen dat we bij de orgineele testkast kanaal 46 comfoorsysteem gebruiken om er in tekomen om de storingen daar van uit telezen maar ik weet niet of dat met jou testkast ook lukt maar je kan dat proberen.

groetjes jan.

Van11714 (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb ok is zoiets gehad,lag aan het slot waar een lipje was afgebroken,was ook niet uit te lezen.bij mij gingen deramen soms vanzelf open.grt gerrit

J.M.Weststrate (0), 16 jaar geleden

Jan en Gerrit, bedankt voor jullie antwoorden. Ik ga het ook proberen uit te lezen.

Gerrit. Weet jij toevallig of het echt aan het binnenwerk van het slot lag? Moet de hele deur opengemaakt worden, of volstaat enkel het losschroeven van de slotcylinder (torxschroeven aan de zijkant van de deur?)

Gr, Marco

Van11714 (0) PRO, 16 jaar geleden

bij mij was dat voor een volkswagen en het was een schakelaartje ,stond dacht ik geschroefd op het slot maar weet het niet zeker meer.ik dacht niet dat daarvoor de hele deur opengemaakt is.grt gerrit

J.M.Weststrate (0), 16 jaar geleden

Probleem opgelost.

Deurbekleding losgemaakt. Stekkers bekeken. Geen probleem, alles zag er prima uit. Het probleem met de ramen was er nog steeds!

Toen het schakelpaneeltje uit de deur maar eens op de werkbank gelegd. Nadat ik de miezerig kleine schroefjes verwijderd had, en het paneeltje openhad, heb ik de printplaat drukcontacten even met contactspray gereinigd.

Het geheel weer teruggemonteerd en geprobeerd en voila! Achterruitenblokkering werkt weer, evenals het met 1 druk op de knop automatisch sluiten van beide voorramen. Dit werkt blijkbaar met ministroompjes. Een heel klein beetje vervuiling zorgt al voor een hoop narigheid.
Ik hoop dat meer mensen wat aan deze oplossing hebben!

Groet,
Marco

ArjenH (0), 15 jaar geleden

Dank ! had zelfde probleem met achterruitblokkering. Na reiniging kleine contactjes van bedienignspaneel in bestuurdersportier alles weer OK!

J.M.Weststrate (0), 15 jaar geleden

Mooi zo!

Groet,
Marco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.