Skoda Octavia: inhouden en afslaan soms.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 turbo agu

hoi beste mensen.
ik heb een octavia 1.8t agu 1999 met het probleem bij een constante snelheid maakt niet uit welke schokken (inhouden) kleine korte stoten en heel soms als je op een kruispunt aan rijd afslaan. start gewoon goed en stationair lopen is ook goed. heb al de luchtmassameter vervangen en de lambda sonde er staan geen foutcodes in. nieuwe bougie met bobines geprobeert ook niet.
wat kan ik nog doen.
bij belasting heb je nergens last van loopt als een lier.

boggie

Geplaatst door boggie (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

heb je het storinggeheugen al uitgelezen en gekeken of er niet ergens valse lucht getrokken wordt.

groetjes jan.

boggie (0) PRO, 16 jaar geleden

heb storingen uitgelezen geen storingen aanwezig en zover als mogelijk de slangen gecontroleer
zijn er geen slangen die er vaak stuk gaan waar je exta aandacht aan kunt besteden
het rare is hij doet het soms een paar weken goed zonder een keer af te slaan of te stoteren en dan op een begint hij weer
hier mee ben ik al een jaar mee bezig ondertussen.
groeten boggie.

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

als je er egr op heb zitten controleer deze dan goed op werking en afdichting want deze kan voor dit soort problemen zorgen.

groetjes jan.

boggie (0) PRO, 15 jaar geleden

bedankt voor de tip maar er zit geen egr klep op maar ben nog goed bezig geweest en denk dat bik het gevonden heb heb met lopende motor aan het ontstekings module gerammeld en op op getikt en opeens viel de motor even weg heb de stekker erof gehad en bekeken niets te zien er weer op gezet storingen uitgelezen geen aanwezig alles gemonteerd en tot nu loopt hij zonder schokken of afslaan denk dat ´het modul niet 100% is
groeten boggie....

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

ja boggie dat zo kunnen ; het is tehopen dat je het daar mee opgelost hebt.

groetjes jan.

devrim (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo boggie ik heb denk ik hetzelfde probleem en ik zat ook al te denken aan de module (je bedoeld toch de module op de luchtfilterbak? heb je deze nog vervangen en heeft hij het tot dusver nog gedaan?

ik hoor graag van je

boggie (0) PRO, 15 jaar geleden

ja ik heb toen het module op het luchtfilter vervangen maar daarna heeft hij het nog een paar keer nog gedaan en tot nu loopt hij goed zonder problemen maar wat dat nu is weet ik ook niet ik heb zelf een idee iets met massa of een kabelbreuk. ik heb daar al een hele tijd last van maar het rare is dan loop hij een half jaar goed en opeens krijg je de storing terug en dan is hij weer weg een heel rar iets.

Fons_86 (0), 14 jaar geleden

Beste leden,
Sorry voor de vele vragen maar ben ten einde raad !!!
Na lang negeren zou ik toch eens willen weten wat de problemen zijn van mijn auto.

1) Men garage verklaart me gek maar mijn toerental is onregelmatig en mijn gaspedaal beweegd mee. Ook soms bij noodstop valt hij gewoon uit. Als ik bv. goed optrek en dan plots rem, schieten de toeren van 1000 tot 2000 met bewegende pedaal, iemand AUB een antwoord? Ook draait hij onregelmatig altijd, enkel bij plots gasgeven in neutraal gaat het soms weg...:-S

2) gisteren zware regenval gehad. zwembad in de wagen. ga nu goot aan de ruit proper maken en nakijken. Zijn er nog afwateringspunten die ik moet nakijken? Ook lekt het aan mijn rechterachterdeur. Rubbers lijken goed! Folie mss stuk?

3) koelwater blijft dalen, waterpomp vervangen, darmen nagekeken en druktest laten doen. Allemaal ok maar nog verdwijnt koelwater...

4) heeft iemand een idee wat dit kan zijn. Stond aan de winkel, sloot de wagen, gingen plots mijn achterruiten omlaag :-O. Draaide terug en sleutel zat vast. er wel uitgekregen maar nu is slot stuk. deur sluit ook niet meer, de rest van de centrale vergrendeling doet het wel nog.

5) laatste :-), De wagen schakelt soms moeilijk, hij wilt soms niet in versnelling gaan... als ik dan de koppeling opnieuw loslaat en induw doet die het weer :-S begint de laatste tijd meer en meer voortekomen. Olie in versnellingsbak is vervangen, toen was het even weg...


Ik hoop dat jullie mij een antwoord kunnen geven, ben al naar genoeg garages geweest die zogezegd niets vonden...

GRtz

Stephan C.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.