Skoda Octavia 1999: elektrische bediening spiegels

Bouwjaar: 1999

Ik kwam gisteren achter dat als ik mijn linkerspiegel wil bedienen (dus schakelaar op L) mijn rechterspiegel ook mee beweegt... IS dit normaal?

dkawa

Geplaatst door dkawa (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ja dat is bij sommige type's zo,kan je niks aan doen.

FredW (0), 18 jaar geleden

Zie dit draadje met een aantal reacties hierover. http://www.prikpagina.nl/read.php?f=296&...

Groeten,

Fred

Fredo (0), 18 jaar geleden

Ja, heel normaal. Eerst linker spiegel instellen en daarna pas de rechter spiegel.

Lemmy (0), 18 jaar geleden

Nou ja normaal.....is natuurlijk bijzonder onlogisch. Waarom zou je tenslotte de rechterspiegel kunnen verstellen en de linker alleen gecombineerd met rechts? Heb ik zelf ook dus, maar zie de logica er echt niet van in. Op de schakelaar staat het trouwens ook (bij mij tenminste): L en de andere stand L+R (en dan nog als 3e de spiegelverwarming)

Ik heb de schakelaar nog niet open gehad, maar wellicht is het mogelijk om in de L+R stand het contact naar de rechterspiegel te onderbreken?? Wie 't weet mag 't zeggen.

Gr
JD

FredW (0), 18 jaar geleden

Lemmy,
Niets aan de schakelaar doen! zit in de software.Is bij mij na grote beurt begonnen.Ben er nu aangewend, maar je kan het beter even aan de dealer vragen. heb de klacht al vaak gelezen opdiverse forums.

Groeten,

Fred

Lemmy (0), 18 jaar geleden

Hey Fred,

Op dit moment valt er niet zo veel meer aan de schakelaar te doen. Na net iets meer dan een maand de Octavia gehad te hebben, is deze door toedoen van een derde total-loss gereden......... :(

mrmulba (0), 18 jaar geleden

Kijk eens aan... heeft de VW groep een hi tech feature in de auto die niet wordt begrepen.....

Uitleg van de verstelling:
1) zet schakelaar in L+R stand en stel de linker spiegel af
2) zet schakelaar in R stand en stel alleen de rechter spiegel

Nou nou zal je denken is dan nou zo slim?

JA !

Want: als nu jouw vrouw instapt en de stoel gaat 20 cm naar voren .. dan hoeft zij alleen maar in de linker spiegel te kijken en de spiegelsteller op L+RT te zetten... als ze na het stellen van de linker spiegel in de rechter kijkt... heee warempel... die is ook in de goede positie gekomen!
En daarna stapt die lange vent erin.. en doet hetzelfde , dat is pas handig! De beelden van de linker en rechter spiegel kruizen elkaar dan op een denkbeeldige lijn die op de breedte positie van het hoofd van de berijder ligt. Je zal ook zien dat als je in de L+R stand de linker spiegel naar binnen stuurt, dat de rechetr spiegel ook naar binnen gaat ...

veel plezier!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.