Skoda Fabia: Fabia: lekstroom over comfortmodule/zekering 49

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 MPI

Skoda Fabia Combi Elegance uit 2002, 1.4 MPI met 55 kW, 110k km op de teller.

Heb deze paar weken geleden gekocht bij een handelaar, daarna zelf de meeste kleine problemen opgelost. Wat over blijft is dat hij na een paar dagen stilstaan niet meer wil starten. De handelaar had dat voor aflevering ook al gemerkt en heeft een nieuwe accu geplaatst want dacht dat die stuk zou zijn.

Als de motor draait dan meet ik een dikke 14 V op de polen, er wordt dus blijkbaar wel bijgeladen. Maar als de auto uit staat dan wordt er nog steeds 0,37 A aan stroom getrokken. Ik heb de zekeringen er één voor één uitgetrokken en als ik zekering 49 weghaal dan valt de stroom voor een groot deel weg. Achter deze zekering zit de comfortmodule van de centrale vergrendeling en dergelijke en ik had al gezien dat deze stuk kan zijn en deze klachten kan veroorzaken. Ik heb trouwens geen fouten in het systeem zitten, heb hem al uitgelezen.

Het typenummer van de module in deze auto is 6Q0 959 433 C en in ETKA lees ik dat die vervangen is door de 6Q0 959 433 E. Kan ik de module gewoon omwisselen door een E-versie of moet deze ook nog ingelezen worden oid? Zo ja, kan ik dat met VCDS of moet de dealer dat doen?

Andere suggesties of tips zijn natuurlijk welkom. :)

stoppen

Geplaatst door stoppen (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stoppen (0), 12 jaar geleden

Ik heb inmiddels een nieuwe comfortmodule in huis. Moet ik iets met de codering doen?

Ik heb VCDS en heb dus toegang tot het apparaat maar weet niet precies wat ik qua codering moet doen.

dreuge (0) PRO, 12 jaar geleden

Dezelfde codering erin zetten. Dus eerst de oude uitlezen en dan die codering in de nieuwe invoeren. Weet niet hoe dat werkt bij de VCDS (vag com?). En de afstandsbedieningen opnieuw inleren.

stoppen (0), 12 jaar geleden

VCDS is inderdaad de nieuwe naam van Vagcom. Ik had je antwoord nog niet gezien maar was er maar gewoon aan begonnen. Het vervangen van de unit is makkelijk, als je weet dat hij recht boven het gaspedaal hangt. Als je hem vervolgens uitleest dan krijg je deze storing:

Address 46: Central Conv.
Controller: 6Q0 959 433 E
Component: 2S Komfortgerát 0001
Coding: 00067
Shop #: WSC 13765
01044 - Control Module Incorrectly Coded
35-00 - -

Ik heb hem even vergeleken met een oudere uitdraai en daar stond:
Address 46: Central Conv.
Controller: 6Q0 959 433 C
Component: 07 Komfortgerát 0002
Coding: 00259
Shop #: WSC 13765

Met VCDS was het vervolgens een eitje om de 00067 te vervangen door 00259. Ja gaat naar de betreffende module en klikt Coding. Dan kom je in dit scherm en pas je de gegevens aan waar nodig: http://www.ross-tech.com/vcds/tour/recod...

Bedankt voor de hulp hier en ik hoop dat iemand anders wat kan met mijn ervaring.

stoppen (0), 12 jaar geleden

Dit hierboven was dus de oplossing.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.