Skoda Octavia: Fluitend geluid in 2e 3e versnelling bij loslaten gaspedaal

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Betreft een Ocatvia Combi DSG 2.0TDI die vanaf 28.000km een fluitend geluid maakt als men tijdens het acceleren de gas lost en laat bollen in versnelling. Het geluid komt best overeen met een ambulance in de verte.

De dealer erkent het probleem en zegt me eerst; "dit is normaal op ca 30000 km komt de turbo los; een goede turbo moet fluiten" Maar dit is echt hinderlijk en is te horen doorheen de radio. Hij zegt me dat hij daaraan niks kan doen terwijl dit toch een duidelijk probleem is tijdens de garantieperiode van de wagen. Volgens hem krijgt hij de kosten voor vervanging van een nieuwe turbo niet terug van de invoerder omdat er geen echte schade is.

Ik heb al laten weten dat ik daar niet mee blijf rijden en met deze gang van zaken niet akkoord ben. Ik ben dan ook van plan Skoda Belgie of d'Ieteren te contacteren.

Nu was mijn vraag;
1. Vanwaar precies komt dit geluid?
2. Hoe komt dit bij een wagen van 1 jaar oud?
3. Zijn er nog mensen met die ervaring?
4. Moet ik nu echt 10jaar blijven rondrijden met een ambulance achter me aan?

Octavianus

Geplaatst door Octavianus (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

1.Hoogstwaarschijnlijk de turbo (geluiden zijn moeilijk te beoordelen via de pc) Misschien een een geluids/film opname maken?
2.VAG auto's zijn niet meer wat het geweest is.
3.Defecte turbo's komen vaker voor.
4.Rij eens langs een andere dealer en hoor hun bevindingen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.