Skoda Fabia: Fluittoon

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,2

Ik heb een Fabia Greenline van jan 2011. Er it een rare fluit in de motor. Niet altijd maar toch meestal wel. het maakt niet uit of het een koude of warme motor is. Er is een heel klein toonverschil met gasgeven of afremmen. De dealer scheepte me af met de opmerking dat het de motorventilator is en dat deze nou eenmaal dat geluid maakt. Je hebt wel eens bij oudere turbo's zo'n soort fluitttoon. Ik spreek uit ervaring met mijn Audi A6 2,5 tdi met een geklapte turbo :-( . Erg dure grap. Echter deze motor heeft pas 19000 gelopen. Heeft een van de fabia greenlinerijders hier ook "last" van?

henkvv

Geplaatst door henkvv (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

nou bij een vw polo met zo n motor hebben we en ker gehad dat het fluien kwam door een pakking die niet goed was van de egr koeler achter op het blok ik weet niet hoe het geluid bij jou wagen is maar misschien dat je kan bepalen welke richting je moet zoeken.

groetjes jan.

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Film het eens als hij het heeft en zet het op Youtube, dan kunnen wij het ook horen.

Piet FGLHB (0), 12 jaar geleden

Beste Henkvv.
Heb sinds 31aug 2011 een Fabia Greenline. Ik heb inderdaad ook een 'hoge zoem' bij ongeveer 2000 toeren. Alleen als je gas geeft, maar dus ook met de cruisecontrol aan. Als je gas terug neemt is het weg. Bij hoger en lager toerental dan 2000 is het ook weg. Heb er nog maar 500km op zitten, dus ik wacht nog even af. Misschien wordt het minder. Als het blijft en vooral, als het me gaat irriteren (nu nog niet zo erg) dan ga ik ook eens vragen wat de dealer er van vindt.

bas416 (0), 12 jaar geleden

sinds kort heb ik ook een Fabia. deze moest terugkomen voor een mogelijk verkeerde steun die hinderlijk geluid kan doorgeven aan het interieur. normaal is dat dan geen fluittoon, maar wellicht heeft het er iets mee te maken.

Bas

henkvv (0), 12 jaar geleden

Hoi, sorry voor mijn afwezigheid. Ik heb het een poos erg druk gehad en me niet zozeer meer met de auto bezig gehouden.
De auto is net voor zijn 30.000 beurt geweest en ik heb wederom aangegeven dat er een fluit in zit, ongeacht het toerental. Het geluid is altijd op hetzelfde niveau, dus in de stad waar je het meest stationair staat te draaien is het irritant. Wederom geen enkele reactie gehad van de dealer :-( ! Ik kreeg het afvinklijstjemee van wat er gecontroleerd en vervangen was en betaalde de standaard 300 euries, alles was uiteraard goed (waar ik zeker niet aan twijfel). Toevallig merkte ik later op dat bij het inparkeren dat de toon iets veranderde als ik het stuur draai. Het lijkt dus iets in de stuurbekrachtiger te zijn. Ik heb altijd de radio aan dus is het me eigenlijk niet eerder opgevallen.

henkvv (0), 11 jaar geleden

Ik ben inmiddels van dealer veranderd en wist me eigenlijk direct te vertellen dat het de brandstofpomp in de tank was en deze gewoon onder garantie vervangen kan worden. Is nu gebeurd en ik heb weer een stille auto :-).

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Mooi dat het is opgelost, maar stom dat die oude dealer dat niet heeft opgemerkt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.