Skoda Octavia: foutcode 16514 P0130 Oxygen Sensor Malfunction in Circuit

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 20V

Nav. stationairproblemen (toerental valt spontaan terug)
1. Bougie kabels gecontroleerd en ingespoten met siliconenolie
2. Gasklep, met name zittingdeel voorzichtig en goed gereinigd, accu los zodat motormgm. basisafstelling opnieuw vaststelt
3. Omdat er op passat.net staat dat de temperatuursensor ook dit soort problemen schijnt te veroorzaken connector bekeken. Bij lostrekken was ik niet onder de indruk van contactdruk. Ik kan me voorstellen dat dit soort flut connectoren misschien contact problemen oplevert. Beetje alcohol over pennen gegoten en weer teruggezet.
Probleem 1 week weg geweest....

Kabeltje gekocht en uitgelezen. Los van 18010 melding die hoogstwaarschijn veroorzaakt is door accu los gooien foutcode: 16514 P0130 Oxygen (Lambda) Sensor Bank 1 Sensor 1 Malfunction in Circuit.

Is Malfunction in Circuit" een sonde of bedradings/connector probleem??

HuubG

Geplaatst door HuubG (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Ten eerste:de basisafstelling word niet door de computer uitgevoerd door de accu los te halen,deze basisafstelling kan alleen maar met de testkast gebeuren.
Code 16514 duid op een probleem in het electronische deel van de lambdasensor,kan dus bedrading zijn of de een probleem inwendig in de sensor.
Zie www.gerritspeek.nl

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.