Skoda Octavia: Zeer lang starten voordat de motor loopt.

Bouwjaar: 2006, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6i

Goedendag Medeforumgebruikers. Ik heb sinds een paar dagen een Skoda Octavia Combi 1.6i uit 2006 met een G3 installatie van Ag. Nu heb ik al vanaf het begin dat ik heel lang moet doorstarten om de auto aan te laten slaan. Ik moet er zelfs een beetje Gas bijgeven om hem te laten pakken. Anders lukt het gewoon niet. Startmotor draait zeer snel rond,maar hij slaat gewoon niet aan zonder gas te geven. Nu weet ik dat je juist moet starten zonder gas te geven. Al geef ik een beetje gas bij, duurt het nog lang voordat hij aanslaat. Hij heeft bij 150000 km een beurt gehad. Teller staat nu op 167000 km. Wie weet waar het aan kan liggen ? Waardeloos zo. Voor de rest rijd de auto prima. Geen problemen of zo,het is echt alleen het starten. Kan iemand mij helpen met een antwoord ? Vr.Gr.Henk.

henkus4451

Geplaatst door henkus4451 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Laat eens storing uitlezen.
En wat is lang? 1sec,2sec,3sec?

henkus4451 (0), 15 jaar geleden

Ik heb even de foutcode uitgelezen. Het is er maar één. Weet niet of dit er mee te maken heeft. Het starten is echt geen 2 secondenwerk. Als ik geen Gs geef,slaat hij gewoon niet aan. Geef ik een beetje Gas dan moet ik ongeveer 10 seconden de sleutel vasthouden om hem aan te laten slaan. (Moeizaam). In ieder geval geef ik vast de foutcode. Misschien weet iemand wat ik eraan kan doen en mij misschien vertellen of dit ermee te maken heeft.
Foutcode door Vag-Com : 19058 - Linear Oxygen Sensor B1 S1 Pump Current Trim Circuit Open
P2626 - 008 - Implausible Signal - Intermittent.
Ik probeer de foto toe te voegen.
[url=http://imageshack.us][img]http://img156.imageshack.us/img156/6761/...[/img][/url]

dreuge (0) PRO, 15 jaar geleden

Wat is de motorcode van deze auto. Staat in het serviceboekje op de sticker voorin. En op de kap van de distributieriem. Motor loopt af en toe niet op 3 cilinders?

henkus4451 (0), 15 jaar geleden

De motorcode is BSE. De motor loopt verder prima. Helemaal geen last dat hij op 3 cilinders loopt of zo. Met starten ook niet echt het idee dat het een verbrande klep is of zo. Als hij aanslaat loopt hij mooi rond.

dreuge (0) PRO, 15 jaar geleden

Oke. zal toch even langs een skoda garage gaan en vragen of ze compressie willen meten. wil je niet bang maken maar een BSE is gevoelig voor slijtage in de cilinderwand.
laat het maar weten. Als dat verder allemaal goed is, kunnen ze misschien ook wat met de storing die er in staat.

henkus4451 (0), 15 jaar geleden

Inmiddels weet ik waar het probleem zit. Hij start op Lpg, terwijl hij eigenlijk op benzine moet starten. Als ik de auto s'avonds op benzine weg zet, start hij s'morgens meteen. Als ik dan handmatig overschakel op Lpg gaat alles gewoon goed. Het is alleen het starten. Weet iemand of er ergens een relais of iets anders zit die dat regelt of regelt de Gascomputer dit allemaal ? P.S> Dit heeft volgens mij niets te maken met de foutcode die de auto geeft. Vr.Gr.Henk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.