Skoda Octavia: Foutmelding 01221 - Crash Sensor Side Airbag; Driver Side (G179)

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: BKD

Heb bij een Octavia 2 de volgende foutmelding in het systeem staan:
01221 - Crash Sensor Side Airbag; Driver Side (G179)
008 - Implausible Signal - Intermittent - MIL ON
Resetten van de fout helpt een weekje, maar daarna komt de fout weer terug. Documentatie van o.a. Ross Tech zegt dat bekabeling en/of stekker aansluitingen gecontroleerd moeten worden. Weet iemand een karakteristieke plek waar de fout vaak zit? Wil best ook het deurpaneel verwijderen om te kijken of de aansluiting van de crash sensor gecorrodeerd is, maar als niemand dit ooit fout heeft zien gaan, controleer ik liever eerst wat andere punten (die wat makkelijker bereikbaar zijn).

OscarK

Geplaatst door OscarK (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan T (20) PRO, 11 jaar geleden

ik zou eerst de stekker onder de stoel nazien dus even los maken en weer vast klikken dit is het meest voorkomend.

groetjes jan.

OscarK (0), 11 jaar geleden

Oke, dat is een kleine moeite om te doen. Zal er straks even naar kijken.

dreuge (0) PRO, 11 jaar geleden

Stekker onder de stoel heeft geen zin. Want daar zit niet de crash sensor. Dat is alleen de zij-airbag. Dan heb je storing onsteker zij-airbag.
De kabels in het doorvoer rubber controleren tussen de deur en carosserie. Daar zit wel eens een kabelbreuk. Of de sensor zelf is defect.
Ga niet zomaar met een multimeter aan kabels meten van de airbag als je dat van plan was. Alleen visuele controle

OscarK (0), 11 jaar geleden

Oke, zal morgen even goed naar de doorvoer kijken. Kan ik de rubber die er omheen zit gewoon een eindje aan de kant drukken zodat ik de aderen kan zien, of is er een speciale truc om de aderen zichtbaar te maken?

dreuge (0) PRO, 11 jaar geleden

Het rubber kun je aan een kant loshalen, maakt niet uit welke kant. Desnoods beide. Gaat vrij eenvoudig. En is wel zo flexibel dat je het stuk kabelboom goed kan zien. En rubber goed terug monteren is iets lastiger. Maar goed te doen. Het zou ook kunnen dat verder in de deur een beschadiging is. Maar dan moet je echt alles loshalen. Deurbekleding enzo. Heb dat zelf nog niet mee gemaakt bij een Octavia II.

OscarK (0), 11 jaar geleden

Bingo! Kabelbreuk zat inderdaad in de rubber doorvoer tussen de deur en carrosserie. Rubberen hoes heb ik er helemaal afgehaald zodat ik wat beter toegang had tot de aderen. Adertjes losgeknipt en opnieuw gesoldeerd.

Morgen even aan een collega vragen of 'ie de foutcode kan weghalen. Ik ga er vanuit dat het lampje op het dashbord dan uit gaat en uit blijft. Mocht 't lampje weer aan gaan dan laat ik 't wel weten (maar ik ga hier niet vanuit).

OscarK (0), 11 jaar geleden

Foutcode gereset, lampje uit. Is nu al een maand goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.