Skoda Octavia: gasklephuis vervangen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,6 SLX

Hoi allen,

het gasklephuis is stuk. Nu wil ik er zelf een nieuwe op zetten. Het is volgens mij niet zo moeilijk om het defecte gasklephuis los te maken, en de nieuwe er op te zetten(toch ?). De vraag is alleen: doet hij het daarna ook automatisch? Of moet het nieuwe gasklephuis er niet alleen opgezet worden, maar ook afgesteld worden? En is daar wellicht speciale apparatuur voor nodig (ik heb alleen wat "gewoon" gereedschap in de zin van steeksleutels, schroevendraaiers enzovoort).

Bedankt!

jaycee

Geplaatst door jaycee (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

dreuge (0) PRO, 13 jaar geleden

JA, als het gasklephuis is vervangen dan moet deze d.m.v de testkast ingeleerd worden. Dat lukt niet met gewoon gereedschap. Is dit een AKL motor (motorcode) Dan moet dat wel volgens een bepaalde handeling.

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Weet je wel zeker dat gasklephuis stuk is? Wat was de diagnose/foutcode?

jaycee (0), 13 jaar geleden

Hoi, nou ik had de auto naar de garage gebracht voor de APK. Daarbij kwam aan het licht dat één van de dingen die op instorten staat het gasklephuis is. Een foutcode heb ik zelf dus niet. Overigens hoefde het gasklephuis voor de APK niet te worden vervangen. Wel hebben ze de aanzuigbuis van de gasklep vervangen. Daardoor is het probleem dat ik had trouwens (vrijwel) geheel verholpen. Het probleem was het storend vaak afslaan van de motor bij lage toeren, bijvoorbeeld bij parkeren of in de file rijden.

Uit de reactie van Dreuge leid ik overigens af dat het zonder speciale apparatuur niet zinvol is om zelf een gasklephuis te vervangen omdat het "ingeleerd" (is dat een soort afstellen?) moet worden. En die apparatuur heb ik als particulier natuurlijk niet....

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Als je probleem nu eigenlijk weg is dan zal het wel aan die slang hebben gelegen (valse lucht) dus zou ik het even aankijken voordat je zomaar iets vervangt wat misschien niet stuk is.

Inleren gaat softwarematig met de testkast zodat de motorcomputer de standen van de gasklep weet/inleerd en dit is voornamelijk voor stationair regeling.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.