Skoda Octavia: Slecht starten bij koude

Bouwjaar: 2005, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 MPI

Geacht Forum,

Mijn Octavia start slecht bij koud en nat weer, zoals afgelopen weken, hij slaat pas na 3 a 4 keer starten aan? en als hij dan aanslaat loopt het toerental kort (1 sec) op en valt dan terug op het stationaire toerental van 850 omw.
De accu is gecontroleerd en goed, maakt ook niet uit of ik op benzine of LPG( aangezien het een G3 installatie is) dus ook benzine.
enig ideen waar ik moet gaan zoeken?

alvast bedankt voor jullie antwoorden.

Wil.

Wil1957

Geplaatst door Wil1957 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Laat hem eerst even uitlezen en kijk welke storing erin staat. Mogelijk iets met gasklep vervuild of temperatuursensor.

Wil1957 (0), 13 jaar geleden

Hoi Ricky

Dank voor de tip ga ik v dit weekend proberen, laat ik weten wat eruit komt.

Wil.

Wil1957 (0), 13 jaar geleden

Hoi,

De computer uitgelezen, met maar een rare melding : katalysator sensor geeft -32 graden aan?? bij motor op bedrijfstemperatuur, kan dit een aanleiding zijn voor de start probelemen?

( motor type BSE 75Kw bj 2006)

Alvast bedankt voor jullie antwoord.

Wil.

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Bedoel je niet koelwater temperatuursensor? Zoja dan is dat je probleem.

Wil1957 (0), 13 jaar geleden

Hoi Ricky,

Gaat echt om de katalysator temperatuur, sensor stuk?? zo ja is deze gemakkelijk te vervangen? en wat kost zo iets? heb jij enig idee.

Groetjes Wil.

dreuge (0) PRO, 13 jaar geleden

Heb je geen storingscode. Misschien wordt het dan duidelijker. Of er wordt een lambdasonde bedoelt. Maar dan start de auto wel.

Wil1957 (0), 13 jaar geleden

Hoi dreuge,

Ik heb helaas geen fout code, ik weet wel dat het om een katalysator melding gaat, auto strat nu bij deze temperaturen weer gewoon, even kijken hoe het verder gaat als het weer gaat vriezen, ik hou je op de hoogte.

Dank Wil.

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Of het nou een lambdasonde storing is of een katalysator storing hij slaat dan altijd wel aan, jammer dat je de juiste foutcode niet weet.
Klinkt de startmotor op dat moment ook anders? (soepeler/sneller).

Wil1957 (0), 13 jaar geleden

Hoi Ricky,

Startmotor draait gewoon goed, ook de accu is goed (laten controleren) het enige wat ik heb is de -32 graden melding, is het ook mogelijk dat het probleem te maken heeft met slechte bougies kabels?? dit heb ik jaren geleden (30 jaar) wel eens mee gemaakt.

Groet en dank voor je hulp.

Wil

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Het is alleen de vraag nu welke sensor die -32 graden meet en dat kan verschillen van de buitentemperatuursensor tot de motortemperatuursensor.
Zou een kabel kunnen zijn maar dan slaat hij wel gewoon aan maar dan op bijvoorbeeld 3 cilinders. Het beste is als je de juiste foutcode kan vermelden of film het eens hoe de wagen start/aanslaat en zet het op Youtube zodat wij het kunnen horen.

Wil1957 (0), 13 jaar geleden

Hoi Ricky, dank voor je reactie

Nogmaals computer uitgelezen, geen fout code alleen melding "katatysator temp -32 graden".
Is het mogelijk dat een slechte (minder goede) bobine of slechte bougieskabels ook een oorzaak kunnen zijn? we hebben de kabels en bobine ingespoten met een bescherm spray (weet zo niet welke) even kijken of dit iets brengt, om de bobine en kabels te vervangen is een kostbare zaak zeker als het niet eens zeker is dat dit de oorzaak is.
wordt vervolgd.

Wil.

dreuge (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik zou gewoon even een nieuwe koelvloeistoftemperatuursensor erin zetten en dan nog een keer proberen.
Als je geen storing hebt, waar komt die melding kat, temp. -32 dan vandaan?

Wil1957 (0), 13 jaar geleden

Hoi Dreuge,

Waarom een koelvloeistoftemp sensor vervangen? daar heb ik geen probleem ! en de katalysator geeft ook geen fout code maar wel een temp van -32 gr.
aangezien we nu een droge koude week tegemoet gaan kan ik misschien wat meer uitproberen of het met vocht of koude te doen heeft, wordt vervolgd.

Wil.

dreuge (0) PRO, 13 jaar geleden

Als een koelvloeistof temperatuursensor een verkeerde waarde doorgeeft aan het regelapperaat, de motor slecht kan starten. Strek anders de stekker van de sensor en probeer de auto dan te starten. Als je de stekker eraf haalt, dan neemt die een vaste waarde. Als je het niet probeert weet je het nooit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.