Skoda Superb: Geluid bij optrekken vanuit stilstand

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TDI V6

Sinds 3 maanden een superb uit 2002, V6, 2.5 TDI, 125.00km, 6-versnellingsbak in mijn bezit. Nadat de distributieriemen en nog wat andere zaken vervangen zijn (voor de absoluut belachelijke prijs van ruim 2000 euro, maar dit terzijde) klinkt nu bij het optrekken vanut stilstand een geluid uit linksvooronder. Alsof een veer gespannen wordt en daarna een verbinding op zijn plaats schiet. Het geluid is hoorbaar en van middelhoge toon. Het is zelfs voelbaar in het koppelingspedaal. De garage heeft de auto een dag ter controle gehad maar kon niets vinden. Mijn vraag is of iemand met deze informatie iets kan of iemand weet die erg veel ervaring heeft met de Skoda Superb. Want ondanks ANWB-keuring en permanent garage-onderhoud begint deze auto wel erg veel kuren te krijgen (zoals defecte achteruitrijsensoren, defecte buitenspiegelverstelling) en als ik dat soort zaken laat repareren is mijn komende maandsalaris alweer pleite.
Nogmaals bij voorbaat dank en informatie (liefst tekeningen met tekst) zijn voor alle genoemde onderwerpen zijn van harte welkom.

John6871

Geplaatst door John6871 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Superb? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

CARS&MOTORS (0) PRO, 14 jaar geleden

zo te lezen wil je wel de luxe van een 6 cil
maar niet de prijs die erbij hoort
maar dat geluid kan veel zijn
een gebroken veer
een veerpoot lager wat vast zit
een wiel lager
voor de spiegels kan je eens op de onderdelen lijn kijken als je weet of de spiegels of de schakelaar of iets anders defect zijn
neem aan dat je al de bedrading gecheqt hebt op breuken
ook een motorsteun kan rare dingen geven
of een aandrijfas
en de prijs voor de distributie is redelijk bij een dealer

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Superb of stel zelf een nieuwe vraag.