Skoda Octavia Combi 2011: Hete motor?

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1598, Vermogen (kw): 77

Ik constateerde laatst iets (mogelijk) vreemds bij mijn Skoda Octavia. Na thuis komst in mijn garage (kort boodschappenritje) merkte ik na het uitstappen eem beetje aparte geur. Niet echt een stank, maar een beetje als verschroeide lucht. Ik voelde bij de motor en merkte dat die ongelofelijk heet was. De temperatuur meter stond echter netjes in het midden. Heb na afkoelen koelvloeistof niveau gecheckt: is normaal. Ale zekeringen lijken ook heel. Verwarming interieur werkt naar behoren. Wat kan het probleem zijn? Of hoef ik me geen zorgen te maken? Na een 10 tal andere ritten constateerde ik het probleem niet, tot ineens aantal dagen geleden weer wel.

Misschien toch een idee: het valt me op dat ik ook na het uitzetten van de motor nooit een fan oid aan hoor gaan. Kan dat ermee te maken hebben? Veel dank alvast voor ideeën.

Ahura

Geplaatst door Ahura (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hendrik4290 (0) PRO, 3 jaar geleden

Waarschijnlijk roetfilter die geregenereerd werd.

    Dank, ik had al aan die optie gedacht maar ik vind het gek dat me zoiets nog niet eerder opgevallen was na toch een aantal jaren. Maar wellicht komt dat doordat de auto pas sinds kort in een garage staat... Met die lockdowns etc. maak ik trouwens nauwelijks nog lange ritten, wat niet goed is voor de reiniging van het roetfilter begrijp ik. Als de motor heet is geworden (om door jou genoemde reden) kan ik het roetfilter dan als gereinigd beschouwen? Wederom dank bij voorbaat. - Ahura (0), 3 jaar geleden

kaleido 1 (245) PRO, 3 jaar geleden

Als je de airco aan zet werkt de koelfan dan ?

    Dank voor je reactie, de airco werkt naar behoren meen ik maar ik zal het de volgende keer nog eens controleren. - Ahura (0), 3 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.