Skoda Fabia: klepspeling ???

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: AQW

Beste collega monteurs,

Ik heb in de werkplaats een fabia staan met onderliggende nokkenas en op de tuimelaars de mogelijkheid om de klepspeling af te stellen. Nu mijn probleem, ik komt overal tegen dat de klepspeling hydraulisch afgesteld wordt. Maar aan de tuimelaars zit toch duidelijk een stelschroef, wie kan mij aan de voorgeschreven speling helpen??

Alvast bedankt

jaapje

Geplaatst door jaapje (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

dat klopt maar dit is wel degelijk hydraulisch bediend.
die schroef is er voor dat je ze in de bassisstand kan zetten na een reparatie.
ik weet niet exact maar als de eerste cilinder op tuimelen staat dan draai je de stelschroef in tot vast staat en dan 180 graden terug zo iets in die geest maar voor het precie zou ik de dealer even raad plegen.

groetjes jan.

jaapje (0) PRO, 14 jaar geleden

Jan, bedankt voor je reactie. Ik heb gister contact opgenomen met de skoda dealer en die hebben me verteld dat ik helemaal niets hoef af te stellen zolang ik niets verdraaid heb aan de stelschroeven..

De motor loopt weer prima

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

precies jaap normaal is het laat maar zeggen onderhouds vrij alleen als de kop eraf geweest is moet je de bassisstand goed in stellen.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.