Skoda Fabia: Koelvloeistof indicator

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 MPI

Hallo,

Ik ben eigenaar van een Skoda Fabia, bouwjaar 2002. Het betreft een 1.4 comfort uitvoering.

De laatste tijd heb ik last van naar mijn idee een verkeerde indicatie in het koelvloeistof systeem. Bij een koude start brandt de koelvloeistof indicator en bij een warme (bedrijfstemperatuur) start brandt de indicator niet. Het koelvloeistof peil is op niveau en het systeem stijgt ook naar de juiste bedrijfstemperatuur.

Ik heb op aanraden van mijn buurman (auto monteur) een temperatuur sensor vervangen omdat dit naar zijn zeggen bij VW een veel voorkomend probleem is. Het betreft de temperatuur sensor onder de plastic kap op de kop van de motor. Na het vervangen van de sensor blijft het probleem echter aanhouden. Ik heb bij de grote beurt, een maand terug, gevraagd om mijn auto via de computer uit te lezen en er waren geen foutcodes of what so ever aangaande het koelvloeistof systeem.

Nu 8 maanden geleden had ik een radiateur lek en heb ik de radiateur vervangen. Bij de vervanging van de radiateur heb ik de thermostaat schoon gemaakt en vervolgens terug gemonteerd. Tussen de vervanging en nu twee maanden terug heb ik geen problemen met de koelvloeistof indicator gehad.

Heeft iemand enig idee waar ik dit probleem kan plaatsen en hoe ik dit kan verhelpen?

Alvast bedankt voor de reacties.

Groet,

Xander

XVL

Geplaatst door XVL (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

geen goede monteur, want koelvloeistof indicator zit in het expansievat waar je koelvloeistof bijvult

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

dus wat mijn eerwaardige collega zegt,vervang het expansievat. toch jan?

XVL (0), 12 jaar geleden

Ok, ik had zelf ook het idee dat ik het probleem nu in het expansievat moest zoeken. Dus dank voor de bevestiging. wat ik alleen niet begrijp is waarom de indicator bij een warme motor niet brandt. Als de sensor in het expansievat stuk is dan zou het lampje toch altijd moeten branden. Stuk is stuk, toch?

In ieder geval bedankt voor de tips.

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

daar heb je wel een punt Xander. Maar 95% van de gevallen is het het expansievat.

XVL (0), 12 jaar geleden

Ok, zojuist de dealer gebeld en ga vandaag het nieuwe vat halen en monteren. zodra het vat gemonteerd zal ik een update plaatsen of het probleem verholpen is. Alvast bedankt.


Oh, heb je toevallig ook een idee hoe ik bij de kachelventilator kan komen, deze maakt sinds gister een brommend geluid wat toeneemt naarmate ik de kachelstand verhoog. ik wil kijken of er vuil en/of een blaadje zit en dan reinigen zodat alles weer soepel loopt.

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

Wat betreft de kachel denk ik dat je onder het dashbord bij de passagiersplek moet zijn. Dus bij het voeteneind en dan omhoog of naar het middenconsule. Weet dit niet helemaal zeker vanaf de computer,moet het normaal zien.

dreuge (0) PRO, 12 jaar geleden

Om eventueel blad uit je kachel te halen, kun je het beste het interieurfilter eruit halen. En dan met je hand erin. Als ze niet te dik zijn. Of via de klep van de recirculatie. Als beide niet lukt of het gebrom blijft. Dan zal je de kachelmotor eruit moeten halen. Daarvoor moet het dashboardkastje eruit.

XVL (0), 12 jaar geleden

Ok dank voor de reacties. Het gebrom is niet meer aanwezig, waarschijnlijk gewoon een blaadje. Na het monteren van het nieuwe expansievat heb ik ook geen problemen meer met het koelvloeistof indicatie lampje.

Het ziet er naar uit dat ik weer vrolijk probleemloos door kan rijden.

Thanks allemaal.

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

bedankt voor de feedback. Zal het morgen even doorbellen aan jan5047! moet dan ook werken.

Lassie-01 (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik heb het zelfde probleem nog steeds na het vervangen van mijn expansievat (orgineel skoda dealer)


In de zomer heb ik er minder last van dan in de winter (in de winter dagelijks)


Heeft iemand nog andere ideeen wat het zou kunnen zijn ...???


mvg, sebas

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.