Skoda Fabia: Eerste keer LPG bougies vervangen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.4 74kW

Hallo,

Sinds enige tijd loopt de motor af en toe onregelmatig stationair. Vanochtend werd het heviger, en ging het motormanagementlampje aan. Uit laten lezen. Er worden alleen misfires geregistreerd.

Aangezien de bougies over hun interval heenzitten wil ik deze eerst maar eens vervangen. Ik liet dit altijd doen door een LPG specialist vlakbij mijn werk, maar aangezien ik nu een stuk verderop werk wil ik het eens zelf doen.

Vraag:

Ik heb de Bosch +13 FR6 DC+ Yttrium bougies gekocht. Deze waren veel goedkoper dan de NGK, maar ook voor LPG ontworpen. Toch even dubbelcheck. Is er een reden dat ik deze niet zou moeten gebruiken?

Wat is jullie mening over de vonkafstand die ik moet instellen? 0.6mm, 0.8, of iets in het midden?

Is er nog iets anders waar ik op zou moeten letten?

Ronald_J

Geplaatst door Ronald_J (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

peter8884 (0), 12 jaar geleden

Of dit type bougie voor jou auto geschikt is weet ik niet maar de elektrodeafstand kun je tussen de 0,7 en 0,8 mm houden.

Ik zet in mijn auto altijd de standaard bougie erin (niet speciaal voor LPG), met 0,7 - 0,8 mm afstand.
Het kan ook zomaar zijn dat je bougiekabels en/of bobine minder beginnen te worden. Maar kijk eerst maar eens of dit je probleem verhelpt.
Let er even op dat met het verwijderen van de oude bougies er geen rotzooi in de bougie schacht ligt, dit kan in de verbrandingskamer vallen als je de bougie eruit haalt. En de nieuwe netjes aandraaien, niet lompstrak (advies is meestal 25N).

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Plus wat grafietvet op de schroefdraad .......kan je ze na verloop van jaren er ook weer makkelijk uit schroeven.Succes.

Ronald_J (0), 12 jaar geleden

Check!

Grafietvet, staat al op de bon.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.