Skoda Fabia: koelvloeistof vervangen door merkloze garage

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: AQW 1.4 50kw

goedendag,

bij vervanging van mijn koelwaterpomp is door de (merkloze) garage de koelvloeistof vervangen door een andere (gele) koelvloeistof.
Is het noodzakelijk dat de aanbevolen G12 koelvloeistof gebruikt wordt (ivm aantasting van het metaal) of mag dit ook een willekeurig andere zijn?
Ik heb een fles G12 reserve vloeistof staan, maar is dit mengbaar met andere vloeistoffen?

erik van der sman

technojunky

Geplaatst door technojunky (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

dreuge (0) PRO, 14 jaar geleden

Bij alle VAG auto's wordt G12 of inmiddels G12 +, roze koelvloestof voor geschreven. Ik zou het laten verversen voor G12 +. Desnoods op kosten van de desbetreffende garage. zoveel werk is het niet.

alexander242 (0) PRO, 14 jaar geleden

Gele koelvloeistof? .....dat heb ik nog nooit gezien. VAG schrijft koelvloeistof G12 aan zoals dreuge dit al zei. Misschien voldoet deze koelvloeistof wel aan de specificatie's van VAG, maar geel heb ik nog nooit gezien. Dus geen idee of daar aan voldoet. Dat is weleens het nadeel van een merkloze garage.

necfan (0) PRO, 14 jaar geleden

de kleur maakt niet uit als het maar G12 is en geel komt wel eens voor bij amerikanen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.