Skoda Fabia: Uitval van electronica en kraken

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: SDI

Hallo,

Ik heb 2 probleempjes met mijn Fabia.

Probleem 1

Plots viel tijdens het rijden de stuurbekrachtiging uit. Snelheidsmeter en toerenteller bleven vast staan. Ruitenwissers werkten ook niet meer. Mogelijk werkten meerdere zaken niet maar niet alles getest; was al blij dat hij bleef rijden. Kort daarna steeds minder vermogen en motor ging steeds harder ratelen. Uiteindelijk bij pompstation kunnen stoppen. Motor uitgezet en wilde daarna niet meer starten. Lampjes in dashboard branden wel maar bij doordraaien van sleutel geen startgeluiden. Paar keer geprobeerd maar niets. Half uur later bij komst wegenwacht start hij zo in 1 keer en werkt alles weer.


Probleem 2

Als het regent kraakt het in het vooronder bij remmen en optrekken.

Iemand enig idee wat hier loos is.

groet,
Wim

Ho-eve

Geplaatst door Ho-eve (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

dreuge (0) PRO, 14 jaar geleden

Probleem 1 weet ik zo niet. Auto uit laten lezen bij de garage.
Probleem 2. Draagarm rubbers gescheurd. Doet die het alleen bij regen of ook bij droog weer over drempels.
Draagarmrubbers en stabilisatorstang nalaten kijken.

Ho-eve (0), 14 jaar geleden

Hallo,

Het heeft even geduurd, maar helaas het probleem is nog niet opgelost. De dealer heeft hem uitgelezen. Twee storingen gaf hij aan. 19557 en 17660. Volgens de dealer kon ik de eerste wel negeren. De tweede storing zou het probleem zijn. Men adviseerde mij een klep in de brandstofpomp te vervangen. Dit is inmiddels gebeurd, maar het probleem is niet opgelost. Ik heb nu constant een enorm ratelend geluid. Als hij stationair loopt hoor je niets, zodra je gas geeft lijkt het wel een steen koude diesel uit de zeventiger jaren. De klep in de pomp zou dit moeten regelen, zelf geen idee wat die klep doet, maar het lijkt er op dat de klep niets mankeerde maar dat het in de aansturing (electronica) zit.

Als de dealer al aan het gokken is durf ik hem daar niet te stallen. Steeds wat vervangen tot het probleem verholpen is kan ik zelf ook wel. Iemand enig idee waar ik moet beginnen?

Alvast hartelijk dank voor het meedenken.

groet,
Wim.

Ho-eve (0), 14 jaar geleden

Ik begin te vermoeden dat het een massa probleem is. Weet iemand of er vaste punten zijn om te checken?

groet,Wim

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.