Skoda Fabia: Kachel blaast kou bij beenruimte!!

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v (aub)

Hallo heren hierbij een probleemje met de kachel, hij blaast wel warme lucht tegen gezicht, voorruit, aleen bij de beenruimte blaast hij koud, heb laatst nog een nieuwe kachelweerstand vervangen, dacht dat de kachelweerstand het was, want de oude zag er 100% niet uit, maar toch blaast hij kou bij de benen.wat ik wel vreemd vind, dat als je daaronder bekijkt, kan dwars door de kachelhuis, langwerpig rechthoekig opening is, lijkt alsof er een dekseltje hierop hoort, je kan gewoon naar de kachelweerstand kijken.Als je de binnen circulatie knop indrukt dan gaat de klep open dus denk niet dat het de kachelstelmotor het is of wel?
Heren help aub anders heb ik straks geen benen meer in deze kou.
alvast bedankt danny.

cuprapower

Geplaatst door cuprapower (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

TheoStek (0) PRO, 14 jaar geleden

Denk dat je te maken kan hebben met een stelmotor die defect of vast zit? komt veel voor bij VAG auto's.

Het beste is dat je de laat auto uit lezen op eventuele foutcodes en een self/basic test laat uitvoeren.
Een basic test voert allerlei calibraties uit, het kan dus voorkomen dat indien de stelmotor vast zit deze los schiet.

Als het goed is kun je de ecc zelf ook uitlezen op foutcodes via het bedienings paneel van de ecc. en kun je ook wissen.

cuprapower (0), 14 jaar geleden

Hallo theo dank voor uw reactie, ik ga a.s. dond ff aan de slag en probeer eerst wat je zegt, ik beschik nu over een vag com, dus ben benieuwd.Ik laat je het nog weten, groet danny.

Lieve Gompy (0), 14 jaar geleden

Zit het pollenfilter + rechthoekige deksel (afsluiting) er nog wel in/op?
Zit aan de pasagierskant, tegen het middenconsole.

cuprapower (0), 14 jaar geleden

Hallo Gompy, bedankt voor je reactie, inderdaad ja dat heb ik nog niet gecontroleerd, dom van me, ik ga het controleren en dan hoor je van me.trouwens is het zo dat als je vanonder(pass.kant) omhoog kijkt, de kachelweerstand te zien is??lijkt als of hier een deksel hoort. groet danny

TheoStek (0) PRO, 14 jaar geleden

Het interieurfilter heeft daar niets mee te maken met de koude lucht aan de voeten, deze dient er alleen voor om stof, pollen e.a .vuil veroorzakers tegen te houden van buitenaf.

cuprapower (0), 14 jaar geleden

hallo heren, (Misschien had GOMPY toch wel gelijk)
Nou vandaag een zelfde fabia vergeleken met die van mij, en raad eens waar ik bang voor was en inderdaad hoort een deksel op en natuurlijk de polenfilter zat er niet in, dus de vorige eigenaar wordt heel ergg bedankt hiervoor sjonge jonge.Heb van de sloop een complete deksel set met klikjes gehaald en een nieuwe pollenfilter, morgen erop monteren en ben heel erg benieuwd.Ik post het zeker hier wat betreft de resultaat, groetjes danny.

cuprapower (0), 14 jaar geleden

Hallo Gompy en de rest,
Ik heb gewoon de pollenfilter inclusief huis in de console geschoven en deksel erop met klipjes, en klaar was kees, hij DOET HET WEER HEEL NETJES EN HOE HIJ HOORT TE WERKEN. heel erg bedankt voor jullie reacties.GOMPY is inderdaad lieve Gompy. Weer een probleem goed opgelost op problemcar, lang leve problemcar!!!! groetjes allemaal , Danny.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.