Skoda Fabia: Kraakjes links voor bij langzaam rijden

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: sdi

Als ik langzaam (ca. 15 á 30 km/h) rij en enigszins naar links en rechts stuur dan hoor ik een licht knakkend geluid links voor. De stabilisator is al los gekoppeld geweest echter zonder resultaat. Alle slilent blocs en schokbrekersstangen heb ik al met silicone ingesprayed en ook zonder enige verbetering. Spelingen in fusee of stuurkogels zijn niet waarneembaar. Deurscharnieren zijn spelingvrij. Ofschoon het geluid klinkt als deurspeling. Verder rijdt de auto goed.

Wie heeft ervaring met dit soort probleem?

Bij voorbaat dank!

Groeten Ted.

tedkroon

Geplaatst door tedkroon (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

tedkroon (0), 17 jaar geleden

Na verder onderzoek krijg ik de indruk dat het kogelgewricht van de stuurstang aan het stuurhuis de boosdoener is. Hij heeft geen speling maar kraakt enigszins. Mijn vraag is of het mogelijk is tussen de stuurhoes met spuitvet deze te smeren?

Als iemand hier ervaring mee heeft dan zou ik graag advies willen vernemen! Om het gehele stuurhuis uit te bouwen lijkt mij in dit stadium te overladen.

Gaarne suggesties!!

groeten Ted.

tedkroon (0), 17 jaar geleden

Het draagrubbertje van de motorkap was verantwoordelijk voor het krakend, knikkend geluid. Heaas bleek het lastig te identificeren!

Groeten Ted.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.