Skoda Superb: Motor viel uit bij een nieuwe superb II

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI 105Pk, manuele 5 vitesse

Vandaag was mijn vrouw onderweg met onze nieuwe superb II. De wagen heeft nu ongeveer 1300 km op de teller. Vlak bij ons huis ligt een niet gebruikte overweg die nogal met een bult ligt. Toen ze er rustig over reed zag ze dat het lampje van de batterij ging branden in het wijzerpaneel van de snelheidsmeter. De motor was afgeslagen. Ze heeft hem naar de kant gestuurd en kon hem daarna gewoon weer starten. Ben daarnet nog twee keer over diezelfde overweg gaan rijden doch nu alles normaal. Wat zou dit kunnen geweest zijn? Wij hebben nog heel kleine kindjes en we mogen er niet aan denken dat dit zou gebeuren als de kindjes erbij zitten op een autostrade bijvoorbeeld. Wie heeft een idee? Met dank. Peter, Leen en de kindjes.

pelelaur

Geplaatst door pelelaur (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Superb? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

alexander242 (0) PRO, 14 jaar geleden

Wordt weleens vergeten om te controleren bij aflevering of de accupolen wel vastzitten. Dat kan je zelf doen, anders moet je hem toch bij de dealer afdroppen.

pelelaur (0), 14 jaar geleden

Alexander242, dank je. Ik heb de accupolen net nagekeken en die zitten muurvast. Ook in de zekeringkast ernaast kan ik niets zien loszitten.

alexander242 (0) PRO, 14 jaar geleden

Jammer.......dan moet je toch bij je dealer neer gaan zetten. Kan namelijk veel dingen zijn tegenwoordig.

pelelaur (0), 14 jaar geleden

Ok ALexander, dat zal ik zeker doen. Het is maar te hopen of ze de oorzaak vinden. Ik hoop dat er ergens iets van wordt opgeslagen in het geheugen zodat de VAG misschien de oorzaak kan geven.

auto-peter (0) PRO, 14 jaar geleden

In te hoge versnelling(traag)over de overweg gereden en daardoor motor afgeslagen?Weetjewel,aanpassen aan nieuwe wagen,gewenningsperiode enz.M vr gr Peter

pelelaur (0), 14 jaar geleden

Dat zou natuurlijk ook kunnen. Was er zelf niet bij op dat moment... We zien wel op het nog gebeurd...

pelelaur (0), 14 jaar geleden

Probleem niet meer gebeurd. Zal dan toch de gewenning zijn geweest.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Superb of stel zelf een nieuwe vraag.