Skoda Superb: versnellingspook beweegt bij gas geven en gas loslaten

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi 96kw

Goedendag,
heb een probleem met mijn superb. De auto heeft 170000 kilometer gereden. De versnellingsbak schakelt prima, geen knarsen of piepen bij het schakelen. Trillen doet hij niet. Wat echter opvalt is dat de pook met name in de tweede versnelling, maar ook in de andere versnellingen van voor naar achter beweegt, en andersom, bij het gas geven en loslaten. Ik heb de auto met 95000 kilometer gekocht. Toen deed hij het iets maar het lijkt toch wel erger te worden. Ik ben een rustige rijder die de versnellingspook niet constant vasthoudt. De een zegt dat dit de ophangrubbers van de versnellingsbak kunnen zijn, die slap zijn of gescheurd. Naar de motorsteunen is al gekeken door de garage. Daar mankeerde niets aan. Een ander zegt dat het de synchromeshringen zijn, maar dan zou hij toch ook moeten kraken en moeilijk in de versnellingen gaan? Of heeft het met schakelstangen te maken waar speling op zit? Overigens is de bak dezelfde als uit een passat 3b.

Alvast bedankt voor de reactie!

Groeten Gerwin

gerwin1

Geplaatst door gerwin1 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Superb? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

fastbreakrijder (0) PRO, 15 jaar geleden

Dit heeft absoluut niets met synchromeshringen te maken!!!
Dat zijn hele andere klachten...
Dit heeft volgens mij inderdaad puur te maken met de motor/bak steunen die in de loop der jaren wat meer ruimte/soepelheid hebben gekregen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Superb of stel zelf een nieuwe vraag.