Skoda Octavia: octavia combi 2003 r. achterdeur op kinderslot gaat niet meer op

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8T

Bij mijn Octavia Combi 2003 met centrale vergrendeling en afstandsbediening gaat de rechterachterdeur sinds kort niet meer open. De deur zit op kinderslot (safe-mode) en gaat dus ook van binnenuit niet open. Bij bediening van de c.v. zowel via afstandsbediening als via de bestuurdersdeur reageert de rechter achterdeur niet. Het knopje gaat niet omhoog. Je hoort ook geen motortje reageren. Aanvankelijk werkte de elektrische raambediening op de deur nog wel maar nu ook niet meer. Heb al een en ander geprobeerd na lezen van topics op dit forum:

- flink duwen / slaan en tegelijk hendel buiten bedienen
- deuren meerdere keren achter elkaa op slot en van het slot halen met afstandsbediening centrale vergrendeling en direct op bestuurdersdeur
- slotplaatje direct naast deurgreep doorgeboord / eruit gebroken en met een hamer en harde schroevendraaier flinke tikken gegeven op het zichtbare deel (ziet er idd gesloten uit) van het waarschijnlijk elektronische deel van het slot en tegelijk de cv bediend.
- geprobeerd zonder schade te veroorzaken het stoffendeel van de deurbekleding los te halen
- strip langs ruit verwijderen om er met een metalen strip oid bij te kunnen. Geen beweging in te krijgen.
- gekeken of je bij het knopje voor de safemode kan komen als de deur niet open is inclusief verwijderen van losse wang waarachter kabels zitten (-> je komt er niet bij)

Het deurpaneel zit met schroeven vast dus eruit prutsen zonder schade is geen optie.
De deurgreep zit met een kabeltje vast dus lijkt niet gebroken.

Het lijkt er sterk op dat het elektronische deel defect is. Zoals ik al schreef hoor je ook niets meedoen in de deur als je de cv bedient.

Helaas hebben bestaande topics mij nog niet het gewenste resultaat gegeven. Vandaar een nieuw topic.
Er moet toch een manier zijn om het slot op een slimme manier te openen zonder de bekleding te 'mollen'. Hoop dat iemand hier een oplossing weet :)!
Alvast bedankt,

Alex_OctaviaI

Geplaatst door Alex_OctaviaI (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1805) PRO, 10 jaar geleden

Heb je een los rugleuning deel naast je achterbank zitten , zo ja dit deel verwijderen.
Het deurpaneel is er dan met veel gepruts er af te krijgen , al vaker gedaan , de rest is dan appel eitje , nieuw deurslot plaatsen als je de deur open hebt gekregen door het electrische deel wat op de grendel zit , kapot geslagen hebt.

Alex_OctaviaI (0), 10 jaar geleden

Heb wel een losse rugleuning maar je kunt met geen mogelijkheid bij de schroeven van het deurpaneel. Die krijg je er dan dus niet zonder geweld af. Dat laatste wil ik natuurlijk. Ik vind ook nergens op internet waar zich precies dat elektrische deel van het slot zich bevindt. En het verwijderen van het deurpaneel is sowieso lastiger dan het lijkt omdat de deurgreep aan de binnenkant niet gemakkelijk los te halen lijkt. Ik heb zoals aangegeven het plaatje naast de deurhendel eruit gebroken / geboord (dat werd hier ook als advies meegegeven) en daarachter zie je een grijs-stalen-rond 'iets' waartegen het onderdeel komt van de deurhendel dat met een kabeltje daaraan vast zit. Is dat het elektronische deel? Het kabeltje zit niet los maar vast aan de deurhendel en iets wat in de deur naar beneden lijkt te lopen.

kaleido 1 (1805) PRO, 10 jaar geleden

Ben een andere mening toegedaan , maar oke .
Het electronische deel , zwart , zit op het deurslot links onderin tov de handgreep , is vanaf de handgreep niet bij te komen.
Is alleen bereikbaar van binnenuit.
Afdekkapje op handgreep is er uit te wippen , en daaronder zitten 2 bevestigingsschroeven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.