Skoda Octavia: Olie peilen van dsg bak

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0TDI

Geachte lezers moet vrijdag de olie verversen en het filter vernieuwen van een dsg bak,moet ik noch ergens op letten en hoe peil ik deze bak.we hebben vag-com.

bvd,

Hans l

Hans4045

Geplaatst door Hans4045 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

wij hebben daar een vul apparaat voor.
de vag com heb je alleen nodig voor de temperatuur.
ik denk niet dat je de bak kan vullen zonder dit gereedschap.

groetjes jan.

alexander242 (0) PRO, 15 jaar geleden

Voor het vullen heb je al speciaalgereedschap nodig. Dit doe je namelijk via de aftapplug. Auto moet recht staan, motor starten en vervolgens moet bij een bepaalde temperatuur ( tussen 30 en 40 graden uit me hoofd) die olie uit de aftapplug druppelen. Deze draai ik meestal er al gelijk uit nadat ik de motor hebt gestart en in alle versnellingen hebt gezet. De meetblokwaarde van de DSG olie weet ik niet, omdat nu simpelweg alles interactief gaat de uitleeskast die SKODA heeft. Ook de juiste temperatuur staat hier aangegeven.

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Oliefilter vevangen bovenop de bak.
Dan aftapplug verwijderen,er komt ongeveer 2 liter olie uit,dan het overlooppijpje (imbus) uit dat gat draaien,de bak stroomt nu leeg.
Dan pijpje er weer in schroeven,dan dat speciale gereedschap erop draaien en de bak daarmee vullen met 7 liter,aftapplug dan weer monteren.
Dan de motor starten en elke versnelling even ingeschakeld houden,wachten totdat de bak 35 graden is (meetwaardenblok 1 dacht ik),motor stationair laten draaien en dan bij draaiende motor de aftapplug weer los draaien,de bak stroomt nu leeg tot het overlooppijpje,als hij druppelt de plug er weer in draaien en de bak staat op peil.
Misschien kun je iets maken om de bak te vullen,plug met tuutje voor slang en dop met tuutje voor op de fles.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.