Skoda Octavia: Octavia 2 koelfinnen draaien niet + uitlaatgascontrolesysteem la

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDI (BKD) + DSG

Mijn Octavia 2 met 2.0 TDi BKD 140 pk + DSG (2005 217k km's) heeft een probleem:

Vandaag met warme motor had ik de motor uitgeschakeld, na 10 minuten ofzo motor aangezet en de motorlampje bleef branden. Volgens de handleiding is er een uitlaatgas gerelateerd probleem (ik heb GEEN roetfilter), wat kan dit zijn? Probleem met roetfilter?

Het is dus niet het beruchte gloeilspiraal lampje waardoor het ding in noodloop vliegt, de auto trekt goed en rijdt normaal. Het is dus een oranje lampje van een motor.

De volgende probleem is volgens mij al eerder begonnen, maar ik heb gemerkt dat de koelvinnen van de motor niet aanslaan. Ook niet als je de airco aanzet, de airco werkt ook neit dus...

Als je de auto lang stationair laat draaien zie je de temp meter ook oplopen. Niet snel maar hij loopt op: probleem met koelvinnnen dus...

Iemand een idee wat dit allemaal kan zijn? Morgenvroeg gaat het ding naar de garage.

EG

Geplaatst door EG (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

alexander242 (0) PRO, 15 jaar geleden

Zekering defect door een vastzittende gasklep. Die moet vervangen worden.

EG (0), 15 jaar geleden

[quote=alexander242]Zekering defect door een vastzittende gasklep. Die moet vervangen worden.[/quote]
Vastzittende gasklep van het EGR bedoel je ?

Ga zo naar de garage zal het effe laten uitlezen.

EG (0), 15 jaar geleden

Probleem is opgelost, de huidige EGR klep is helemaal niet vervuild, hij zat vol met olie en die olie is helemaal in de electronica doorgelekt ik heb dit zelf ook bekeken.

Ik heb de EGR klep laten vervangen door een andere exemplaar (tweedehands uiteraard, ben niet debiel om dat nieuw te kopen), aan computer gehangen et voila, geen storing.

De motorstoring lamp is aangegaan doordat de fans niet werkten. Allebei de finnen zijn ok, als je ze aan 12 volt hangt draaien ze als de neten. Een van de hoofdzekeringen die naar de zekeringskast binnen de motorruimte toelopen zijn stukgegaan, het was de 80 amp zekering. En binnen de motorruimte was er een 10 ampere zekering stukgegaan.

Probleem opgelost dus.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.