Skoda Octavia 2015: Plots vermogenverlies op snelweg en stuur trekt naar rechts, 1.6 tdi (CLHA)VAG

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Motorcode: CLH, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Sinds enige tijd, bij rijden op de snelweg (1 tempo, 110kmh), valt plots het vermogen weg en tegelijkertijd trekt de auto naar rechts. Gaspedaal op laten komen en daarna rijdt deze weer als vanouds verder om na enige tijd dezelfde symptomen te vertonen. Treed op bij zowel cruise control als zonder cc. De Octavia van 2015 en bijna 300k is uitgelezen met VCDS maar geeft, na drie voorvallen, geen foutcodes. Dus ook geen noodloop en/of storings symbool in dashboard. Voorheen storingen wat betreft low voltage, na accu wissel hopende op herstel maar helaas. Wie heeft ooit soort gelijke storing gehad?

Ebbuts

Geplaatst door Ebbuts , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Ebbuts, 4 maanden geleden

Helaas geen antwoorden vanuit het forum.
Echter: 2 weken later bleken de remmen niet juist meer te werken. Na indrukken van het rempedaal blijkt de remzuiger links voor nadat de rem is losgelaten nog een seconde of twee op druk te blijven. Na vervanging hoofd remcilinder blijkt het euvel nog aanwezig. Hierna de ABS pomp vervangen en nu treedt de fout niet meer op. Beide componenten wearen intern vervuild. Sindsdien ook geen last meer gehad van het wegvallen van het vermogen en het trekken in het stuur.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.