Skoda Fabia: Ratel bij ontkoppelde koppeling

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 mpi

Hallo professionals,

Als ik mijn koppelings pedaal los laat dan begint de motor te ratelen en zodra ik de koppeling weer indruk is het geluid weg.
Wat zou hier het probleem kunnen zijn en is dit ernstig?

Km stand is ongeveer 65.000 en heeft net een grote beurt gehad, er zit nog garantie op deze auto en wil graag voorbereid naar de garage.

Groetjes, Koen

Koen1214

Geplaatst door Koen1214 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

kunnen meerdere dingen zijn, je koppelingsplaat die rammelt een veer die eruit ligt als je de koppeling intrapt staat deze stil,of je versnellingsbak die rammelt ook deze staat stil als je de koppeling intrapt .of je druklager ligt te rammelen moeilijk zo zonder het te horen te zeggen wat het is

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Denk een defecte versnellingsbak.

tedkroon (0), 16 jaar geleden

Door de onéénparigheid van de motorloop, tikken de tandwielflanken. Een diesel doet dat veel meer, als je een Fingear toevoegt aan je bakolie dat wordt het veel minder. Mijn Opel had dit veel meer als VAG en is met dat fenomeen heel oud geworden.

Anderzijds duidt er ook op dat je motor niet mooi rond loopt. Bij benzine motoren hoor je dit veel, ofschoon de oude 304 Peugeot hoorde je ook altijd tikken.

Een ander optie is om van Kroon de nieuwe gearolie toe te voegen die claimt meer demping. Kijk maar eens op de site.

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

nu jij het zegt ,als het dit geluid zou zijn heb je gelijk dat had ik ook met mijn polo diesel een beetje harder stationair laten lopen en het geluid was weg,dus an de vragensteller ,,als je het geluid hoort en je geeft een heel klein beetje meer gas erbij gaat het geluid dan weg??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.