Skoda Fabia Combi 2019: Ruitenwisser voorruit stopt ermee

Bouwjaar: 2019, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat

Hallo,
Mijn vriendin is uit Oostenrijk gekomen en 5km voor haar aankomst hier in de regen stopte de frontruitenwisser er ineens mee. Ik heb de zekering die voor deze ruitenwissermotor is gecheckt en die is niet kapot. Ik vind in de handleiding ook geen 2e aparte zekering voor de hendel.

Als ik de ruitenwisser op de 'volle snelheid' stand zet hoor ik ook een motor lopen, dus ik ben bang dat er iets mechanisch kapot is in de verbinding tussen de motor en de ruitenwissers, is daar iets van bekend bij jullie hoe dit op te lossen is?

Alvast bedankt!

Geplaatst door

thedudenl (455)

al 9 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Paravan demonteren en kijken wat er mis gaat. enige oplossing denk ik.

Thanks! Eens kijken of ik het uit elkaar krijg, gaat er wel eens gewoon iets los denk je, of moet je waarschijnlijk het hele mechanisme dan vervangen? Heb dit nog nooit meegemaakt bij Japanners haha

thedudenl 455

18 uur

Nee daar gaat alles muurvast zitten ha ha.
Als de hevel op de motor los is gelopen dan vast zetten op het nulpunt .

Thanks!

Wat er aan de hand was is dat die platte stang van het mechanisme los gegaan was van het roterende motorblad, en je moet het er blijkbaar gewoon 'opklikken', ik vraag me echter af of dit zo wel blijft zitten en of het zo hoort, er zit iig geen schroefgat oid op waarmee het vast zou hebben gezeten. Iemand enig idee of dat altijd zo hoort, en waarom het dan losgeschoten zou zijn?
Ook vond ik het best vreemd dat hij pas weer begon te werken toen in beide ruitenwissers terug gemonteerd had, je zou toch verwachten dat het ook gewoon rond gaat draaien als er niks op zit, of is daar een verklaring voor?

Kortom: hij doet het nu wel weer, maar het voelt niet echt alsof het echt 'gefixed' is en 100% blijft werken zo...

thedudenl 455

12 uur

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia Combi of stel zelf een nieuwe vraag.