Skoda Fabia Combi 2019: Gedoe met het Skoda audiosysteem en Apple carplay

Bouwjaar: 2019, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat

Hoi,

Mijn vriendin heeft een Skoda Fabia Combi en vanaf het begin is er enorm gedoe met het geluid van bv Spotify als je dat afspeelt via Apple Carplay.

Alle dealers in Duitsland en Oostenrijk waar ze inmiddels al heeft aangeklopt blijven steeds dingen aandragen die niets oplossen zoals een nieuwe originele Apple kabel, andere telefoon proberen , een bluetooth kastje kopen etc etc

Nu heb ik op een forum in Duitsland gevonden dat het TOCH om een firmware update gaat die het systeem nodig heeft van Skoda, het gaat blijkbaar om een zgn SW 8755 firmware update.

Het probleem is dat zelfs mét deze specifieke informatie Skodadealers dit niet kunnen of willen oplossen, ze wordt van het kastje naar de muur gestuurd en met hoge kosten ontmoedigd om dit te doen. Volgens mij stelt het niks voor, want de mensen op het duitse forum zeggen dat het 10 minuutjes werk is voor iemand die weet wat hij doet, maar dat ze de software zelf ook niet hebben of mogen verstrekken.

Is er hier toevallig iemand die aan die Firmware kan komen, mij lijkt het een kwestie van iets op een SD kaartje zetten en die laden in de auto, of zie ik het te simpel?

Marcel

.

Geplaatst door

thedudenl (395)

al 9 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Ik heb werkelijk geen idee waar je het over hebt, maar heb je al eens op het skoda forum gekeken of je vraag daar gesteld?
Zitten wel een paar nerds op gebied van audio en navigatie.
https://www.skodaforum.nl/forum/

hakar 30

1 maand

Thanks, ga ik proberen!

thedudenl 395

1 maand

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia Combi of stel zelf een nieuwe vraag.