Skoda Superb 2009: Schokkende auto, foutcode P0011, kleptiming,

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: CDA, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 118

Nadat het heel lang goed is gegaan met mijn Superb kreeg ik gisteren het volgende probleem. Bij het stationair lopen voel je de hele auto op en neer schudden (van voor naar achteren). Als ik iets meer gas geef (zo rond de 1000 toeren) is het probleem weg. Zelfs bij normaal rijden is niks van vorenstaande te merken.
Wel brandt het lampje van het motormanagement en (heb ik het idee) dat de motor vermogen mist...
Met name de linkerzijde gaat flink op en neer en klinkt de motor als een diesel !
Hierop de auto naar een garage gebracht waar men de distributieketting en overige kettingen vernieuwd heeft. Heel even leek dit volgens de garage de oplossing te zijn doch even later kwam het probleem weer terug.

Garage verwacht dat het probleem ook in de kleptiming ligt en dat deze opnieuw afgesteld dient te worden echter hier had men zelf de apparatuur niet voor.

Zojuist met Skodadealer gebeld, deze gaf aan dat de kleptiming zichzelf stelt en vermoed dat het mogelijk met de oliedruk te maken heeft. Zijn advies motor laten lopen tot hij warm is en olie en filter vernieuwen. Als er te weinig druk is spant de ketting zich niet volgens hem waardoor inderdaad bij stationair dit probleem kan optreden.
Dit dus ook weer kortgesloten met de garage waar ik ben geweest en daar zegt men weer dat dit volgens hun niet mogelijk is omdat anders zeker het olielampje zou moeten gaan branden. Echter omdat de 1.8tsi een variabele nokkenas heeft zou volgens hem het afstemmen van de kleptiming dus WEL weer handmatig moeten gebeuren.....

Iemand die mij WEL kan vertellen of de kleptiming überhaupt opnieuw afgesteld dient te worden cq dit probleem al eens eerder heeft meegemaakt?,?

Alvast bedankt voor de reactie !!!!!

Chicco_Himself

Geplaatst door Chicco_Himself (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Superb? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Superb of stel zelf een nieuwe vraag.