Skoda Superb: Trillen Superb 1 (3U) 2.0 benzine van 2005

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: AZM 2,0 liter benzine

Beste mensen,

heb sinds een paar weken een Skoda Superb 1.
Wat me opvalt is een trilling door de auto bij hogere snelheden.
Afgelopen week velgen laten checken en nieuwe banden (Michelin Primacy 3 in de maat 225-45-17) laten monteren. Velgen goed nagekeken op hoogteslag ed. en zorgvuldig uitgebalanceerd. Velgen zijn de originele Superb wielen.....
Echter trillen is onverminderd aanwezig. Je voelt het in de stoel maar ook in het stuur. Eigenlijk door de hele auto. Niet zo ernstig dat je denkt dat er iets kapot aan het lopen is maar wel aanwezig en irritant.

Weet iemand waar ik moet zoeken. Draagarmen etc. zien er goed uit, geen rubbers defect o.i.d.
Wielen hebben geen speling (lagers o.i.d.).

m123maurice

Geplaatst door m123maurice (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Superb? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Zit vaak toch in de banden/velgen maar wat ook kan is bijvoorbeeld een onderplaat die los zit en klappert in de wind en dat doorgeeft aan de wagen of koelfan stukje vanaf gebroken dus uit onballans maar speling op een kogel kan ook of uitlijning is niet goed enz enz.
De banden zijn nieuw dus dat is het waarschijnlijk niet.
Ik heb laatst ook met originele velgen van VW hetzelfde gehad, tussen 100-110 km/h tot 140 km/h trilling aanwezig. Lag uiteindelijk aan een velg, deze zag er gewoon recht uit op ballanceerapparaat en ook op de auto als je hem liet draaien maar het viel me uiteindelijk op dat de velg niet vlak tegen de remschijf aansloot, als je de velg (zonder bouten) tegen de remschijf duuwde dan voelde je speling, lag niet vlak er tegenaan maar toch geen slingering oid te zien als hij wel vast zat maar het bleek toch die velg te zijn.
Beste is om een voor een een velg te wisselen met een andere velg en dan kijken wanneer het weg is.

m123maurice (0), 11 jaar geleden

dank voor je reactie.
Onderplaat etc. gecontroleerd is goed. Koelfan etc. is ook goed. Tevens naar multiriem gekeken. Loopt mooi strak. Ook airco aan of uit geen verschil.
Wat wel opvalt is dat wanneer de auto trilt en je trapt de koppeling in (motor terug naar stationair) en auto uit laten rollen, voel je de trillingen ook gewoon. Dus motor kan ik denk ik uitsluiten. Dus aandrijving of ophanging.....
Gisteren wel de flenzen van de velgen helemaal oxide vrijgemaakt en tevens de remschijf kontaktvlakken ontroest. Naafkraagjes met kopervet ingesmeerd etc.
Moet nog uitgebreid gaan proefrijden......Komende week ga ik nogmaals de ophanging laten controleren, is pas gebeurd en nergens geen speling maar goed....

kaleido 1 (1680) PRO, 11 jaar geleden

Aandrijfassen al gecontroleerd op speling , droog vet.
Speling in onderstel controleren als de auto op de wielen staat , gaat niet als de wielen vrij hangen, alles staat dan onder een andere hoek/spanning.
motorsteun defect.

m123maurice (0), 11 jaar geleden

Aandrijfassen wel gecontroleerd op speling (geen speling). Droog vet ...ik heb ze nog niet uitgebouwd en open gemaakt. Is dat een veel voorkomend probleem ?
En welk vet moet er dan in ? Lees over MOS2 vet ? Of gewoon homokineet vet van de automaterialenzaak ?
Auto heeft trouwens 99.000 km gelopen....

m123maurice (0), 11 jaar geleden

@Kaleido:
je schrijft wellicht een motorsteun defect ? Hoe kan ik deze controleren op goede werking ? Als de motor koud is staat hij ook wel behoorlijk te schudden (voelbaar bij bijvoorbeeld een verkeerslicht ?)
Na schoonmaken naven en velgen moet ik zeggen dat de trillingen een stuk minder zijn maar niet weg.
Suggesties zijn nog altijd welkom.

m123maurice (0), 10 jaar geleden

Beetje te laat maar beter dan nooit.
Auto heeft onder garantie (god dank) twee nieuwe aandrijfassen gekregen en trillen is verdwenen !!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Superb of stel zelf een nieuwe vraag.