Skoda Fabia: Skoda fabia '04 lpg 3 ton op teller, loopt perfect maar start pr

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,4 liter

Hallo.

Hierbij het volgende probleem, mijn auto loopt perfect en slaat geen slag over. Zuinig en rijdt dagelijks 150 km. Oftewel starten, snelweg op en dat 150 km per dag 5 dagen per week. Na 500/1000 meter schakelt hij automatisch over op gas.

Onderhoud: netjes op tijd, oliewisselen etc doe ik zelf en het grote onderhoud (distributie etc) laat ik doen. Alle vloeistoffen zijn goed en er is een klein beetje olie verbruik, niks aparts voor een skoda.

Het grote probleem is starten. Op een gegeven moment wilde hij niet starten, ook niet sputteren maar gewoon helemaal niks, de startmotor draaide het blok rond maar geen klap te bekennen. Bij het inspuiten van startvloeistof startte hij meteen, de ANWB (mijn vriendin reed tijdens de storing in de auto) vertelde dat de benzine pomp kapot was. Deze is vervangen. Later was het probleem weer terug en is ook de benzinefilter vervangen door de garage waar we hem heen gebracht hebben. De garage heeft schoonmaak middel in de tank en bij de olie gedaan (vervuilde kleppen dachten ze al leek het mij vooral "daar zijn we ook weer vanaf hier is de rekening").

Nu is het een blijvend probleem en om de 5 keer start hij niet, de andere keren start hij perfect, sleutel een halve seconde omdraaien en hij doet het.

Hij lijkt soms totaal geen brandstof te krijgen bij het starten, na starten op startersvloeistof loopt hij meteen goed, ik heb hem vandaag zelfs op wat deodorant gestart. Zodra hij een paar seconde gelopen heeft loopt hij perfect en rustig stationair verder.

Het lijkt dus dat iets te zijn bij de inspuiting dat 5 keer goed werkt en de 6e keer niet, de enige methode om dit op te lossen is startervloeistof om die 1e seconde te overbruggen.

Ik heb iets gelezen op dit topic: http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...
Kan ik kijken of dit het probleem is door de slang naar het carter dicht te knijpen?

Ik heb klassieke motor kennis, een oude oldtimer restaureren en reviseren is geen probleem, die moderne techniek is onbekend voor me. Met uitleg en tips kan ik dus een boel zelf controleren

Hopelijk komt iemand dit probleem bekend voor, want een goed rijdende auto wegdoen omdat hij soms niet start vind ik helemaal niks maar mijn vriendin heeft me een week gegeven om het op te lossen ;)

Jacala

Geplaatst door Jacala (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1840) PRO, 9 jaar geleden

Heb je nog een schakelaar voor benzine en gas keuze in de auto zitten , zet deze eens op benzine vlak voor je thuis bent , en kijk dan eens of er wat veranderd , hij zou namelijk automatisch moeten starten op benzine , maar al eens een keer gehad dat de schakelaar roet in het eten gooide.
Het zou ook kunnen dat door de hoge km stand de kleppen in de kop gezakt zijn en je compressieverlies hebt .
Compressie meten , weet je ook meteen hoe hij er aan toe is , voor de toekomst

Jacala (0), 9 jaar geleden

Hallo Kaleido,

Vanochtend wilde de auto weer niet starten maar had ik niet veel tijd om er naar te kijken en ben ik gaan fietsen. Vanmiddag heb ik de brandstof slang van de injectie galerij gehaald en de auto op contact gezet zodat de pomp aan het werk ging. Binnen mum van tijd was er een liter benzine uit gekomen en de doorstroming was volgens mij ruim voldoende. Slang terug geplaatst en jahoor, de auto starte weer direct.

Nu wil ik die slang weer loshalen om nogmaals de doorstroming te controleren als hij niet wil starten. Ik hoop natuurlijk dat er dan geen brandstof uit komt zodat we vrij zeker kunnen zeggen dat het probleem gevonden is.

Moet er een bepaalde druk op de brandstofleiding staan of is een goede doorstroming voldoende?

We gaan rustig door met zoeken ;)

kaleido 1 (1840) PRO, 9 jaar geleden

Er zal ongetwijfeld een bepaalde benzinedruk op moeten staan , als het er flink uit spuit twijfel ik niet zo over de druk.
Er zit trouwens wel een sensor op de galerij.

Jacala (0), 9 jaar geleden

Hallo!

Een kleine toevoeging: in de ochtend wilde hij totaal niet starten en in de middag sloeg hij meteen aan. Echt heel storend en lastig.

Ik probeer het probleem nu opnieuw op te wekken door de auto om het uur te starten en een rondje te rijden, hopend dat het terug komt.

Zijn er nog andere mensen die deze verschijnselen kennen?

kaleido 1 (1840) PRO, 9 jaar geleden

Als hij niet wil aanslaan , kijk dan eens wat je mist , vonk of brandstof.
Laat hem anders eens uit lezen.
Bdp sensor zou een boosdoener kunnen zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.