Skoda Octavia: slippende koppeling, sporadisch

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Hallo,

Ik heb een Skoda Octavia 1.9 tdi uit eind 2006 met 95000 km. Het is het oude model.
Synchro van 2 was defect, dus onder garantie vervangen. Ik heb toen na een paarduizend kilometer een keer gehad dat de koppeling ging slippen in 3e en 4e versnelling. Dus ik dacht SHIT weer terug naar de garage. Dus met weinig gas geven naar huis gereden en de volgende dag rij ik weg en het probleem was weg!
Gisteren (alweer 5000 km verder) kreeg ik dit weer (maar heel even). Auto weggezet en volgende dag: probleem weg!

Wie weet hoe dit kan, ik heb dit nog nooit meegemaakt.

Ik dacht eerst een klodder vet op de platen van de montage van de bak, maar nu nog een 2e keer ljijkt me wel sterk.

Erwin2907

Geplaatst door Erwin2907 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Heel licht lekkende keerring en waardoor wat olie op de platen komt.

Erwin2907 (0), 14 jaar geleden

Welke keering is dit en het lijkt me dat dit kwaad kan. ten eerste voor de hoeveelheid bakolie die in de bak blijft en ten tweede voor de koppelingsplaten. Ik neem ook aan dat deze keerring "schuift" bij de- en montage versnellingsbak?

Is er een manier om dit probleem rijdens "op te roepen"?

Erwin2907 (0), 14 jaar geleden

Of bedoel je dat er motorolie op de platen komt?

Kan ik trouwens checken of er olie in de ruimte van de koppelingsplaten komt door ergens een stop uit te draaien of iets dergelijks?

Erwin2907 (0), 13 jaar geleden

Nou, de dealer heeft het onderzocht en kon niets vinden. De ruimte waar de koppelingsplaat zit was volledig droog, geen olie te zien. Ook de koppeling had nog genoeg voering. Dealer denkt dat er misschien een hard deel op de frictiedelen zit, waardoor de koppeling soms doorslipt. De koppeling is voor de zekerheid vernieuwd en probleem heeft zich vooralsnog niet meer voorgedaan. Ik krijg wel het idee dat na deze wissel de koppeling veel hoger oppakt. Bijna direct als je het koppelingspedaal op laat komen pakt deze nu op.

Erwin2907 (0), 13 jaar geleden

probleem opgelost, koppeling slipt niet meer door.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.