Skoda Octavia: Veel! water op de vloer aan de linker kant.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8T 20V - 132KW

Sinds een week of 2 heb ik gemerkt dat de mat achter de bestuurder nat is. Ik dacht eerst aan natte schoenen ivm de sneeuw van de afgelopen tijd. Bovendien was de mat continu bevroren dus ik kon ook niet zien hoe de mat zo nat kon worden.
Nu is het boven nul en er staat 3 cm water in de auto! Alleen links en nu is ook de mat bij de bestuurdersplek doornat. Ik heb gisteren alles droog gemaakt en uitgezogen met een waterstofzuiger maar vanmorgen stond er weer een diepe plas water. Er kunnen bijna goudvissen in...
Nadat ik de boel heb droog gemaakt heb ik er niet meer mee gereden. Deurrubbers zijn droog. Ramen hebben niet open gestaan. Geen natte plekken kunnen vinden vanaf het dak/ deur naar beneden.

Het is me een groot raadsel hoe er zoveel water binnenkomt. En alleen links! Ik dacht eerst dat de bodemplaat ergens lek was maar ook als de auto stil staat (en vannacht heeft het geregend) loopt de boel vol.

Iemand enig idee?

Alvast heel erg bedankt!
John

johnhmr

Geplaatst door johnhmr (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

18 Reacties

poppekast (0) PRO, 14 jaar geleden

onder het paravan (waar de ruitenwissermotor zit)

zit een afdekkap waar de bekabeling van de motor naar binnen loopt de afdichting van die kap wil nog wel eens porreus worden en gevolg waterlekkage de golf iv heeft er ook last van je kan het wel zien als je aan de onderkant van het dashboard kijkt en een ander giet met water over de voorruit aan de bestuurderszijde (kan zijn dat onder het dashboard een plaat zit deze even loshalen voor beter zicht)

johnhmr (0), 14 jaar geleden

Ha poppekast,

Bedankt voor je antwoord. Ik zit al de hele dag te wachten toto het droog wordt, maar ben toch maar in de regen aan de slag gegaan. Ik heb er met een dweil een liter of 5 uit gehaald net.... Nou zag ik ook het volgende: bij de rechter ruitewisser (aande bijrijderskant dus) zit daar de luchthapper van de ventilatie? Die zat namelijk helemaal vol met bladeren en prut. Ik kon er bijna niet bij en heb met een stukje hout met een haakje de bladeren uit die gaten gehaald.

Het water dat van de ruit naar beneden loopt loopt via een gootje naar de zijkanten en de kant waar al die bladeren in die gaten zaten daar was het hartstikke nat. Is het mogelijk dat het water via de pijpen van de ventilatie/ kachel naar binnen loopt? Het vreemde is namelijk dat alleen de plek achter de bestuurder volloopt. Bij de bestuurder lijkt wel water dat van achteren naar voren loopt.

Onder het dashboard is alles droog. Ik heb met een lampje zitten kijken en ook verder naar voren toe ziet alles er droog uit. Ik kan mn auto helaas niet droog zetten anders had ik de onderkant van het dashboard los gehaald.

Alvast weer bedankt!
John

poppekast (0) PRO, 14 jaar geleden

droog weer dat wordt t vandaag niet maar het kan inderdaad zo wezen dat het via het ventilatierooster naar binnen loopt als het droog is bladeren eruit halen en kijken naar eventuele ofvoerstoppen of die schoon zijn

johnhmr (0), 14 jaar geleden

Poppekast bedankt!

Als het inderdaad via de ventilatie pijpen naar binnen loopt zal ik eens een hartig woordje moeten spreken met de garage. Auto heeft namelijk 2 weken geleden een grote beurt gehad en ik heb er toen bij gezegd dat de kachel/ ventialtor weinig porrie had. Dat merkte ik vooral bij het ontwasemen van de voorruit want dan gaat de ventilator op max. Er is dus zeker weten niet gekeken naar het aanzuigrooster van de ventialie waar ik net een kilo bladerprut uit heb gevist.
Je gaat van me horen! :-) en weer bedankt.

John

johnhmr (0), 14 jaar geleden

Even een korte news flash... Net weer even gekeken nadat ik de bladeren uit het rooster heb gehaald. Na een uurtje staat er alweer 3 cm water achter de bestuurdersstoel... :-( wanneer stopt het met regenen....?

John

Santa (0), 14 jaar geleden

Staat er ook water op/in het portierrubber..?
Staat de auto horizontaal geparkeerd of "met de kont naar beneden"..?
Heeft de auto een schuifdak?

johnhmr (0), 14 jaar geleden

Beste Santa,

Portier rubbers en raam rubbers zijn allemaal droog. Auto staat horizontaal en heeft geen schuifdak. Ben net weer naar buiten geweest om te dweilen... weer enkele liters van achter/ onder de bestuurders stoel. Het is ook echt de enige plek die zo zeiknat wordt; rest van de auto is droog. Wordt er moedeloos van. Het blijft ook maar regenen! :-)

Heb een groot stuk zeil over de auto getrokken van halverwege het dak tot op de motorkap. Het zeil aan de zijkanten tussen de portieren gedaan. Als het daar een beetje lekt dan is het nog steeds beter dan dat het van plek X komt. Het stroomt echt de auto in maar ik kom er niet achter waar vandaan.

Ik weet nu redelijk zeker dat het via de voorruit gaat en dat daar iets lek is. Als ik de auto open doe dan ruikt het licht naar ruitewisser vloeistof.

Morgen ochtend maar langs de garage...

johnhmr (0), 14 jaar geleden

Auto heft een dag bij de garage gestaan. Ze hebben van alles gedaan... linker portieren bekleding verwijderd. Rubbers schoongemaakt. Met de waterspuit op de zijkant, met de waterspuit op de voorruit. en je raadt het al: niks gevonden en geen lekkage. Maar er komt nog steeds water binnen in de auto dat zich verzamelt onder de bestuurderstoel...
Aanstaande zaterdag ga ik de boel open maken onder de voorruit.

Weet iemand of het zin heeft om achter de boel te inspecteren? Is het mogelijk dat er water via de achterklep naar onder de bestuurdersstoel kan lopen (onder de bekleding door of zo)?

Alvast bedankt!
John

Santa (0), 14 jaar geleden

Krantenpapier............

Sedan (hatchback) of station...??

Ik dacht dat je die plekken ook al gechecked had.........

En vergeet niet: al dat isolatiemateriaal tussen je vloerbedekking en de autobodem is DOORDRENKT.....

Dus als zou je de lekkage vinden, dan nog heb je voorlopig last van vocht in je auto.........

Maarruh.....

Achterlichten, achterklep, antenne, vulopening van je tank, etc.

Je hebt iemand anders de zaak laten controleren. Je weet dus niet of dat goed gebeurd is.

Water en wind............

Dan loopt lekkage soms via de meest vreemde plekken en die zie je dan NIET bij stilstand met een tuinslang op de auto.......

johnhmr (0), 14 jaar geleden

Hallo Santa,

Bedankt weer voor je berichtje! Is een hatchback.
Ik heb alles visueel gecheckt en wat bekleding weggetrokken waar het makkelijk kon. Ook achter. Maar alles is droog. Heel vervelend... Ik ga morgen met mijn auto naar mn werk en daar zet ik hem binnen in de werkplaats en ga ik de boel open schroeven, te beginnen onder de voorruit.
Als de auto gewoon stil in de regen staat, zonder wind, dan loopt er ook water naar binnen.

John

dreuge (0) PRO, 14 jaar geleden

Als je alles los haalt dan kun je het beste de isolatie onder je vloerbekleding eruit halen. Stoel eruit halen, Doorsnijden terhoogte van middenconsole en dan laten drogen. Zitten liters water in. Krijg je er niet uit met een doekje. Stoel kun je wel weer even terug plaatsen zodat je kan rijden.

johnhmr (0), 14 jaar geleden

Hallo Dreuge,

Heb vandaag eerst de auto gewassen en flink overal met de spuit tegenaan gespoten. Daarna de auto binnen gezet en de ruitenwissers losgehaald en alles gecheckt vlak onder de voorruit. Geen nattigheid te zien. Toen maar alle deur rubber schoon gemaakt en heel dunnetjes ingevet met pure vaseline. Na de wasbeurt is er overigens geen extra water meer bijgekomen zoals een week geleden. Alles blijft wel nat en nog steeds alleen maar links onder de bestuurdersstoel en een deel voor de bestuurdersstoel.

Ik ben bang dat je gelijk hebt en dat de bekleding los moet. Misschien een paar grote vochtvreters in de auto neerleggen?
Heb ook de achterbak helemaal leeggehaald en bekleding, zover als dat gaat zonder de boel te slopen, maar ook daar alles droog.

Waar moet ik precies de bekleding doorsnijden? Kan het ook zonder snijden of wordt dat dan een klus van een dag?

Bedankt weer!
John

Santa (0), 14 jaar geleden

Het kan aan mij liggen maar eerst zei je dat de vochtigheid ACHTER de bestuurdersstoel zat.
Nu zit het onder en voor de bestuurdersstoel....?

Bekleding verwijderen, bodem droogmaken en de hele bodem (ook tot onder de pedalen) bedekken met krantenpapier. waarom?
Krantenpapier laat heel duidelijk zien wanneer het nat geworden is dus als je het krantenpapier zo hoog mogelijk weet weg te stoppen (vlak houden, GEEN proppen!) en er lekt water langs, dan kun je dat aan het krantenpapier zien.
Deurrubbers insmeren met vaseline zegt niet zoveel wanneer het water via de BINNENKANT van je portieren naar binnen lekt. Dit is een bekend probleem bij de vag-modellen, weet zo niet of dat bij de jouwe ook zo is maar het is wel een oorzaak om rekening mee te houden.

Ik denk dat hij met doorsnijden bedoelt: zoveel mogelijk onder het gedeelte wat afgedekt wordt door de middenconsole. Zo zie je er na montage niets van.

dreuge (0) PRO, 14 jaar geleden

Die isolatie die onder je bekleding zit. Loopt over je middenconsole. Het gedeelte wat omhoog gaat bij je middenconsole is waarschijnlijk niet nat. Als je het daar door snijdt, kun je die dikke isolatie eruit halen. Anders moet je heel veel los halen. Datzelfde geldt ook voor achter. Dat loopt ook door naar de andere kant. Het is even een klusje als je het nog nooit gedaan hebt.

johnhmr (0), 14 jaar geleden

Hallo Santa,

Met ' achter' de stoel bedoelde ik op de bodem, achter de bestuurdersstoel. Dus bij de voeten van de passagier achter de bestuurder... Ist nog duidelijk? :-)

De garage had de bekleding van de deuren er ook al afgehaald om te kijken of het via de binnenkant ging. Maar daar was alles droog. Het water komt ergens vandaan gelopen onder de bekleding en het verzamelt zich op het diepste punt en dat is blijkbaar onder de besturdersstoel (en een beetje ervoor). Onder de stoel zit namelijk een verhoging van een cm. of 10. Sinds het schoonmaak en vaseline verhaal lijkt het of er geen nieuw water is bijgekomen. Er zit niks anders op dan de auto elke week te wassen met heel veel water bij een afspuit plaats en dan kijken of de boel weer nat wordt.

En goeie tip van die kranten; ik weet inderdaad nog steeds niet WAAR het nou vandaan komt...

In de tussentijd moet ik de boel goed droog zien te krijgen. Bedankt ook dreuge! wordt een grote klus. :-(

John

Maurice43 (0), 14 jaar geleden

Ik heb ook last gehad van waterlekkage en bij mij was het probleem te vinden in de paravan. Het water moet loopt hier normaal gesproken weg via gaten aan de linkerkant en rechterkant. Zaten bij mij helemaal verstopt en daardoor kwam bij mij het water via de kabel van de ontgrendeling van de motorkap naar binnen. Was bij mij de oorzaak dat de vloer zowel links voorin als links achterin goed nat was. Heb de kleding niet kapot gesneden maar de strips bij de deur losgehaald en toen bij de pedalen begonnen ( hier moet je ook wat weghalen, maar dat wijst zich vanzelf) met de ondermat terug te halen. Met een professionele föhn heb ik de boel gedroogd. Ik hoop dat je hier mee geholpen bent.

johnhmr (0), 14 jaar geleden

Hoi Maurice43,

Dat klinkt heel bekend! Bij mij werd het op exact dezelfde plaats nat. Het heeft helaas al een tijdje niet geregend dus ik weet niet of de lekkage nu over is (nadat ik alle deurrubbers heb behandeld). Ik heb inderdaad ook naar dat doorvoerrubber en kabel van de motorkap zitten kijken. Misschien toch nog maar eens extra doen.
Bedankt!

John

Santa (0), 14 jaar geleden

John, waarom krijg ik het gevoel dat je die afvoergaten al gechecked had....??? Je zei dat het onder je pedalen droog was...???
Kennelijk heb je dat NIET gedaan en dan zou ik dat als eerste maar eens gaan doen!
Je hoeft echt niet op regen te wachten: zet de tuinslang maar in die bak. Zie je het peil stijgen, dan weet je genoeg......
P.s.: dit zijn allemaal bekende en reeds veel vaker behandelde lekkage klachten.
Gebruik de zoek-functie op dit forum eens.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.