Skoda Octavia 1999: Spiegeltje, spiegeltje...

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI, 110 KW

Skoda-kenners,

Klein vraagje: kwam er afgelopen weekeinde achter dat mijn linker buitenspiegel niet meer verwarmd. Rechts geen problemen. Spiegelglas vervangen door een nieuw exemplaar (de passpiegels bij Blokker zijn goedkoper én groter ;-) ), maar geen sjoege. Het glas werd niet warm.

Wat kan er aan de hand zijn? Heb inmiddels de zekeringen gecontroleerd. Die was 100%.

Weet er iemand raad?

Alvast bedankt.

Maarten

Orange860

Geplaatst door Orange860 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Cor1822 (0) PRO, 16 jaar geleden

De zekering kan best heel zijn, maar heb je ook gemeten met een universelmeter of er ook daadwerkelijk spanning staat op de aansluitstekker in de spiegel?

Meestal komt er een draadbreuk voor in de tule welke van het chassis naar de deur loopt met kabelbundel voor spiegelverwarming etc.

Daar zullen de draden het meest bewegen/in de knel raken doordat de deur telkens open en dicht gaat, bestuurderszijde.

Verder controleren of het verwarmings element wel weerstand heeft, een open verbinding - geen weerstand- duidt op een doorgebrand en open verwarmings element.

Cor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.