Skoda Octavia: inlegggen tweede versnelling

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 75 kw

Ik heb pas een octavia gekocht.
Nu merk ik dat wanneer ik snel opschakel van de eerste versnelling naar de tweede versnelling dit niet feilloos gaat. Ik hoor de tanden van de bak.
Als ik riustig schakel is er niets aan de hand.
Weet iemand of die een typisch octavia probleem is en of dit eenvoudig op te lossen is?
Alvast bedankt.
marco

basenjim

Geplaatst door basenjim (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Is een probleem in de versnellingsbak,de synchromeshring van de 2e versnelling die aan het slijten is,komt wel eens een x-tje voor.
Je kunt hem laten vv,maar daarvoor moet de bak eraf en gedemonteerd worden,maar het is goed te doen.

Ricky,

henkie4437 (0), 16 jaar geleden

Ik rijd al een hele tijd met datzelfde probleem. Alleen als er te snel geschakeld word hoor je hem. Kan volgens mij geen kwaad.

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=henkie4437]Alleen als er te snel geschakeld word hoor je hem[/quote]
precies... ook hier het zelfde verhaal, synchromeshring defect. kan ik zover kwaad, iedere keer dat de tanden worden gepoetst daar een kleine vorm van slijpsel vanaf komt dit door de gehele bak gaat met alle gevolgen vandien.... echt fijn is het niet!

paul,

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=henkie4437]Ik rijd al een hele tijd met datzelfde probleem. Alleen als er te snel geschakeld word hoor je hem. Kan volgens mij geen kwaad.[/quote]
Als je helemaal niets hoort kan het geen kwaad,hoor je de bak wel,dan ontstaat er slijpsel en gaat de bak op den duur stuk.

Ricky,

Santa (0), 16 jaar geleden

Een en ander heeft OOK te maken met het schakelgedrag van de bestuurder.
Je moet de pook niet in de versnelling "trekken", je moet hem er rustig naar toe duwen en dan plopt hij er vanzelf in.
Zogenaamde sportieve bestuurders hebben nogal eens last van deze kwaal, ook vaak doordat zij met hun rechterhand de pook vast blijven houden terwijl er helemaal niks meer te schakelen valt.
En de pook valt echt niet op de weg dus loslaten dat ding!

Daarnaast is de syncromesh ook gewoon aan slijtage onderhevig maar zo'n "sportieve" rijstijl verhoogt niet alleen de snelheid in kilometers per uur, maar OOK in slijtage.......

henkie4437 (0), 16 jaar geleden

[quote=Santa]Een en ander heeft OOK te maken met het schakelgedrag van de bestuurder.
Je moet de pook niet in de versnelling "trekken", je moet hem er rustig naar toe duwen en dan plopt hij er vanzelf in.[/quote]
Inderdaad is dat ook het probleem. Immers als je rustig schakelt dan hoor je hem ook niet. Alleen als je even een stoplichtsprint wil maken en snel wil doorschakelen hoor je hem even tanden poetsen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.