Skoda Octavia: Radio/Navigatie CAN BUS probleem

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 TFSI

Is mijn RS zit sinds levering (8 maanden geleden) een Pioneer navigatie systeem. Deze is aangesloten middels een CAN BUS interface (adapter blokje). Het heeft altijd naar behoren gefunctioneerd, maar nu zijn er problemen ontstaan.

Symptomen:
-Radio schakelt niet uit na het uitnemen van de sleutel uit het contact. (Meestal gaat hij wel uit na het openen van het portier, het bedienen van de knoppen van de ruiten of het op slot doen van de auto)
-Puls signaal veranderd niet. Als de radio aangaat en de auto staat stil geeft hij geen pulsen. Mocht de auto al bewegen geeft hij een constant puls signaal af van ongeveer 3.
-Achteruit signaal is ook statisch. De afgegeven waarde is de waarde zoals hij was bij het starten van de auto.
-Verlichting (zie achteruit)
-Soms gaat de radio niet aan.

Geprobeerd:
-CAN BUS interface vervangen. Zelfde resultaat.
-Volt meter op de is stekker gezet om te kijken of de geschakelde plus inderdaad "hoog" blijft na het uitnemen van de sleutel. Dit is het geval.

Mogelijke oorzaak??:
De auto is door PON (Abt) getuned af fabriek. Omdat ik wat klachten had over de vermogensontwikkeling is er een update uitgevoerd van deze software. De dealer heeft de motor management "chip" naar PON gestuurd welke de update heeft uitgevoerd. De vraag is dan of de aangepaste software in de chip voor deze problemen zou kunnen zorgen omdat dit volgens de dealer gescheiden van elkaar is.

Wie weet de oplossing van dit raadsel?

hornet76

Geplaatst door hornet76 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hornet76 (0), 17 jaar geleden

Na veel zoeken en ploeteren heb ik het antwoord gevonden. Voor het geval er meer mensen zijn die dit probleem hebben hierbij de oplossing:

In het boordsysteem van de auto had men vermoedelijk een aantal storingen gevonden. Een daarvan was vermoedelijk dat er geen communicatie was met de radio (fabrieks). Dit klopt ook die zit er niet in. Om dit in de toekomst te voorkomen heeft men waarschijnlijk de optie Radio uitgezet.
Op mijn aanraden deze optie weer aanzetten en alles werkt weer naar behoren. Vermoedelijk stuurt het boordsysteem niet de relevante signalen meer over dat gedeelte van de CAN BUS als deze optie is uitgezet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.