Skoda Octavia: ratel in de automatische bak

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Sinds een paar dagen zit er een vreemde ratel in de automatische bak, dit hebben we bij de garage gevonden na diverse proefritten en draaiende moter, bak in D stand, op de brug. Bij hoge snelheden is deze niet waarneembaar, maar zodra de snelheid onder de 20 km/u komt wordt dit waarneembaar, als een soort aanlopen van een koelvin. Op hogere snelheden is de ratel warschijnlijk meer een bromtonn die nauwelijks opvalt. Het is uiteraard moeilijk de ernst op afstand in te schatten, maar wellicht dat er mensen zijn die het probleem kennen en een advies hebben.

De garage heeft niet direct tijd de bak uit te bouwen en op te sturen, om deze te laten openen en te onderzoeken op het euvel.
Is het verantwoord om nog even door te rijden, of loop ik dan er nog meer om zeep gaat? Volgende week staat een vakantie gepland met de caravan (750 KG.). Mogelijk is dit helemaal geen slimme actie. Reparatie duur is ongveer een week, dus ik moet op korte termijn iets bedenken.........

Wie heeft tips?

Octavia Combi GLX 1.6 automaat, bouwjaar dec. 1999 en 103.500 kilometer op de teller.

Alvast bedankt!

Jan

mubo

Geplaatst door mubo (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

jan

indien je nog niet weet wat het probleem precies is zou ik de auto laten staan, het risico op meer schade is hiermee dan uitgesloten.
LET WEL!! een nieuwe/ruil automaatbak is doorgaands niet goedkoop, ik verwacht echter waneer je de prijs hoort je van je stoel valt.

paul,

mubo (0), 17 jaar geleden

Hallo Paul!

Hartelijk dank voor je snelle reeactie!
Mijn garage waar ik ben (Murre in Vlissingen) is zeer klant vriendelijk en denkt gelukkig mee aan een passende oplossing.
Ik weet dat automatische bakken duur zijn in reparatie, ze vertelden mij vanmorgen al dat reparatieprijzen van € 1.500,- geen uitzonderlijke bedragen zijn. Zojuist hebben ze mij gebeld dat de chef monteur iemand gevonden heeft die de bak nog voor onze vakantie wil bekijken en, indien mogelijk, repareren. Ik hoop er het beste van....
Ik neem je raad in ieder geval ten harte om zo min mogelijk met deze bak verder te rijden. Een vakantie annuleren is goed koper dan een ruil bak ten slotte.

Nogmaals mijn dank.

Groet,
Jan de Muijnck

mubo (0), 17 jaar geleden

Het vervolg..........

Vandaag hebben ze de auto bekeken. Ik ben er, helaas, deze keer niet bij geweest. Ze hebben mij verteld dat het "mogelijk" het differentieel is. Hun advies zolang niet duidelijk is wat het is gewoon doorrijden tot het erger wordt en dan pas kosten gaan maken voor de reparatie (lees in- en uitbouw).
Ik heb gemeld dat ik me er niet in kan vinden, iets is goed of iets is kapot en als het bij mij rammelt is het stuk!

Ik ga nu proberen een afspraak te maken met een revisiebedrijf, ik denk daarbij aan ATS Den Haag (of iemand moet een goed adres weten in de regio zeeland?). Wellicht dat zij, uit hun ervaring en visie, mij een oplossing kunnen bieden.

Nog even hoe het probleem mogelijk is ontstaan:

Bij het oprijden van de weg vanuit een uitrit, heeft de auto een klap gekregen, bij het oversteken van de goot. Een beetje het gevoel wat je hebt als je bij asfalteringswerkzaamheden aan het wegdek, tegen een hoog opstaande rand rijdt. Na die klap is de ratel ontstaan. Één heel klein pluspuntje in het geheel, het valt mogelijk binnen onze verzekering.

wordt vervolgd............

Groet,

Jan

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=mubo]Het vervolg..........

, het valt binnen onze verzekering.

wordt vervolgd............

Groet,

Jan[/quote]
niet wachten maar gewoon laten maken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.