Skoda Fabia: Stappenmotor verwarming/koeling 1.4MPI

Bouwjaar: 2001

1 jaar geleden is de stappenmotor van de verwarming/koeling van het interieur vervangen. De verwarming blies uitsluitend hete lucht. Dat was een kostbare reparatie, waarvoor het hele dashboard losgehaald moest worden. Destijds onder garantie vervangen. Nu, een klein jaar later, openbaren soortgelijke problemen zich weer. Of alleen hete lucht, of koude lucht. Er zit dus wel beweging in de stappenmotor. Meestal werkt ie goed. Zijn er meer mensen met gelijksoortige evaringen als boven omschreven?

snotneus

Geplaatst door snotneus (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

dion234 (0) PRO, 19 jaar geleden

Heb vorige week ook deze temperatuurstelmotor vervangen van een Fabia. Deze moet na montage ingeleerd worden met VAG-tester.
Misschien kan je dit eens opnieuw laten doen en evt. foutcodes laten uitlezen van het verwarmingsysteem. Bij een dealer dus.

snotneus (0), 19 jaar geleden

Was dat onder garantie? Wat waren de kosten? Mijn klachten zijn verergerd. Meestal doet ie niet wat je wil en wordt het hardstikke heet in de auto. Ik wil nog even wachten en het probleem met de aankomende beurt bespreken. Dat komt mij logistiek het beste uit.

dion234 (0) PRO, 19 jaar geleden

Deze reparatie was geen garantie en moest de klant zelf betalen.
De stelmotor kost ¤ 102,- en er moet een uurtje of 2 flink gesleuteld worden. Afhankelijk van het arbeidsloon ben toch gauw minimaal zo'n ¤300,- kwijt.Mijn advies: Laat minimaal even het storinggeheugen van de verwarming uitlezen.
Gr.

snotneus (0), 19 jaar geleden

Uiteindelijk is de stelmotor en regelklep vervangen. Na lang aandringen is er coulance verleend. Coulance, maar geen garantie op coulance en de reparatie. Dus als ie morgen weer stuk gaat, kost het mij 275 euries (zonder coulance). Garantie in dit geval aan de deur. Blijkt bij Skoda een bekend probleem te zijn. De ANWB heeft dit euvel niet in haar database staan.

snotneus (0), 19 jaar geleden

50 % coulance, of zoals ze zelf zeggen, een flettoriteits regeling. Nog nooit van gehoord.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.